پیش بینی تلاطم بورس اوراق بهادار تهران و بورسهای بین الملل

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات تجربی حسابداری مالی، دوره: 7، شماره: 24
  • کد COI اختصاصی: JR_QJMA-7-24_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 407
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید خالقی مقدم

استادیار دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی

سعید مشیری

دانشیار دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی

کامران پاکیزه

دانشجوی دوره دکتری حسابداری

چکیده

این مقاله به مقایسه صحت پیش بینی تلاطم مدلهای ساده با مدلهای پیچیده تر سری های زمانی، مدلهای شرطی طبقه آرچ، در بورس اوراق بهادار تهران و بورسهای توسعه یافته شامل دو شاخص اصلی بورس اوراق بهادار تهران و 8 شاخص دیگر از بورس های بین المللی به مدت 10 سال، طی دوره 1378 تا 1387، می پردازد. صحت پیش بینی این مدلها در بورسهای مختلف با استفاده از روش شناسی خارج از نمونه مورد ارزیابی واقع می شود مدلهای مورد استفاده در این مقاله شامل مدلهای گام تصادفی، میانگین تاریخی، میانگین متحرک هموارسازی نمایی، میانگین متحرک موزون نمایی، رگرسیون و مدلهای طبقه آرچ، GIR-GARCH,EGARCH,GARCH,ARCH می باشد. جهت ارزیابی صحت پیش بینی نیز از توابع زیان متقارن شامل، میانگین کامل خطا، ریشه دوم میانگین مجذور خطا و میانگین درصدی کامل خطا، استفاده گردیده است نتایج آزمونهای تجربی نشان میدهد که در غالب بورسهای بین المللی، مدل GIR-GARCH رتبه اول، مدل GARCH در غالب بورسها در رتبه دوم قرار گرفته و مدل گام تصادفی، مدل است که بدترین پیش بینی را در اکثر بورسهای مذکور حاصل نموده است. از سوی دیگر نتایج آزمون در مورد بورس تهران به گونه نتایج متفاوتی است، به نحوی که مدل ساده نمایی بهترین پیش بینی و مدل گام تصادفی تقریبا رتبه دوم را کسب نموده است، در نهایت اینکه مدل میانگین تاریخی بدترین نوع پیش بینی را حاصل نموده، و مدلهای طبقه آرچ نیز پیش بینی مناسبی را در بورس تهران به نمایش نگذاشته اند.

کلیدواژه ها

تلاطم، پیش بینی خارج ا زنمونه، GARCH، بورس اوراق بهادار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.