برنامه ریزی همزمان انرژی و ذخیره کنترل فرکانس اولیه در سیستم قدرت با ملاحظه اثر خودتنظیمی بار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق دانشگاه تبریز، دوره: 46، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_TJEE-46-1_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 434
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی روح الامینی

کارشناس ارشد، دانشکده فنی و مهندسی - دانشگاه شهید باهنر کرمان - کرمان - ایران، شرکت توزیع نیروی برق جنوب استان کرمان - کرمان - ایران

مسعود رشیدی نژاد

استاد، دانشکده فنی و مهندسی - دانشگاه شهید باهنر کرمان - کرمان - ایران

سعید اسماعیلی جغفرآبادی

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی - دانشگاه شهید باهنر کرمان - کرمان - ایران

چکیده

یک سیستم قدرت دایما در معرض رخداد حوادثی نظیر تغییرات ناگهانی بار و یا خروج واحدهای نیروگاهی قرار دارد. این حوادث سببنامتعادلی در عرضه و تقاضای توان اکتیو و درنتیجه انحراف فرکانس سیستم می شود. خدمات جانبی کنترل فرکانس به منظور مقابله با این اثرنامطلوب در سرتاسر سیستم قدرت پیش بینی می گردند. این خدمت، طی برگزاری یک حراج توسط مدیر بازار تامین می شود. در پژوهش های اخیربرتری شیوه حراج همزمان انرژی و خدمات جانبی کنترل فرکانس نسبت به حراج متوالی به اثبات رسیده است. این مقاله، ساختار مسیلهبهینه سازی حراج همزمان انرژی و خدمات کنترل فرکانس را مورد مطالعه قرار داده و دسته ای از نامعادلات خطی را جهت شناسایی آرایش هایناموجه فروشندگان انرژی و خدمات معرفی می کند. علاوه بر این، محدودیت تراکم خطوط انتقال و همچنین اثر خودتنظیمی بار را نیز در ساختارمسیله بهینه سازی حراج همزمان مورد توجه قرار می دهد. مسیله بهینه سازی مزبور یک مسیله غیر خطی آمیخته با اعداد صحیح بوده که جهت حلآن از بسته های نرم افزاری GAMS و MATLAB استفاده می شود. در پایان نیز روش ارایه شده بر روی یک سیستم 39 شینه شبیه سازی گردیده است. نتایج ارایه شده نشان از دقت و کارایی روش پیشنهادی دارد. در این بررسی، مدل بازار مشابه بازار ایران به صورت پرداخت بر اساس پیشنهاد است.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی همزمان، ذخیره کنترل فرکانس اولیه، افت فرکانس مجاز، تراکم خطوط انتقال، اثر خودتنظیمی بار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.