مطالعه اپیدمیولوژیک لیشمانیوز جلدی در شهرستان خاش بین سال های 1387-1393

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله علمی پژوهان، دوره: 14، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_PSJ-14-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 338
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد نمرودی

کارشناس ارشد انگل شناسی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، ایران

وحید عجمین

کارشناس ارشد انگل شناسی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، ایران

میثم سلیمانی

کارشناس ارشد اپیدمیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، ایران

مسلم طاهری

کارشناس ارشد آموزش بهداشت و ارتقا سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، ایران

چکیده

مقدمه: لیشمانیوز جلدی در ایران به عنوان یک مساله مهم بهداشتی می باشد. این بیماری به شکل برجستگی کوچک (پاپول) است. به تدریج بزرگ شده و به شکل زخم در می آید. با توجه به اینکه مطالعات اپیدمیولوژیک در کنترل بیماری و اقدامات پیشگیرانه موثر است. این مطالعه به بررسی اپیدمیولوژی لیشمانیوز جلدی شهرستان خاش در استان زاهدان 7 سال گذشته میپردازد. روش کار: این مطالعه توصیفی-تحلیلی و بصورت مقطعی بود که بر روی اطلاعات بیماران مبتلا به لیشمانیوز جلدی طی 7 سال گذشته در مرکز بهداشتی درمانی خاش انجام گرفته است. بدین صورت که با هماهنگی انجام شده با مرکز بهداشت درمانی اطلاعات دموگرافیک و اپیدمیولوژیک ثبت شده بیماران در مرکز بهداشتی درمانی شهرستان خاش استخراج و با کمک نرم افزار 18 SPSS و با استفاده از آزمون مجذور کای مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت. یافته ها: از 175 بیمار مورد مطالعه 88 نفر مرد (53 درصد) و 87 نفر زن (47 درصد) بودند. اکثر بیماران در گروه سنی 9 ماهگی تا 4 سالگی و کمترین تعداد بیماری در گروه سنی بالای 40 تا 49 سال بود. بیشترین ضایعات بیماری در صورت و اندام ها بود. همچنین بین گروه های سنی و نوع لیشمانیوز (0/05 > P) و همچنین جنس و نوع لیشمانیوز (0/05 > P) رابطه معنادار آماری وجود داشت. نتیجه گیری: بر اساس مطالعه انجام شده فراوانی بیماری در شهرستان خاش طی سال های 1387 تا 1393 روند نزولی داشته کهاین کاهش بیماری به دلیل ارتقاء وضعیت آموزشی بهداشتی و همچنین رعایت بهداشت فردی از سوی مردم می باشد.

کلیدواژه ها

زخم خشک، زخم مرطوب، لیشمانیوز جلدی، اپیدمیولوژی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.