مروری بر کاربرد راکتور بستر سیال در فرایند فنتون و شبه فنتون هتروژن برای حذف رنگزاهای آلی از آبهای آلوده

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران
  • کد COI اختصاصی: NWWCE01_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1141
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروین اره جانی

کارشناس ارشد گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه تبریز

حسن اقدسی نیا

استادیار، گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه تبریز

علیرضا ختایی

استاد، گروه شیمی کاربردی، دانشکده شیمی، دانشگاه تبریز

چکیده

با توجه به محدود بودن منابع آب و گسترش روزافزون واحدهای صنعتی، افزایش تولید فاضلابهای صنعتی و آلوده شدن منابع آب از معضلات اجتماعی و اقتصادی محسوب میشود. به دلیل اثرات سوء تخلیه پسابهای رنگی بر محیط زیست، تصفیه اینگونه پسابها اجتنابناپذیر است. روشهای معمولتصفیه شیمیایی و بیولوژیکی قادر به تصفیه این پسابها نیستند.روشهایی که طی تحقیقات، توانایی تجزیه این ترکیبات سمی و یا سختتجزیهپذیر را دارند،تحت عنوان فرایندهای اکسایش پیشرفته، ارایه شدهاند.فرآیندهای فنتون و شبه فنتون هتروژن، در سالهای اخیر جهت غلبه بر معایب فرآیندهای هموژن مورد بررسی قرار گرفتهاند. در راکتور بستر سیال، ذرات کاتالیست به صورت معلق در داخل سیال قرار میگیرند و واکنشگرها در برخورد با ذرات سیالی شده، واکنش مورد نیاز را انجام میدهند.در این راکتورها، محتویات داخل راکتور به خوبی با یکدیگر مخلوط میشوندو بنابراین سرعت انتقال جرم و انتقالحرارت بالاست و شرایط لازم برای انجام عملیات در مقیاس صنعتی نیز مناسب است. در این مطالعه کارایی راکتور بستر سیال در حذف مواد رنگزا، بااستفاده از فرایندهای فنتون و شبه فنتون در حضور ذرات کاتالیست جامد مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس تحقیقات انجام شده، استفاده از راکتور بستر سیال برای حذف مواد رنگزای آلی از پسابها، نتایج خوبی دربرداشته و میتواند به عنوان یکی از راهکارهای پیشنهادی به صنعت معرفی شود

کلیدواژه ها

راکتور بستر سیال، مواد رنگزا، فنتون هتروژن، شبه فنتون هتروژن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.