نقش خشت در معماری بومی و پایداری انرژی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی معماری شهرسازی و سرزمین پایدار
  • کد COI اختصاصی: IARC03_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 708
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمهدی مداحی

هییت علمی گروه معماری،دانشکده فنی مهندسی، موسسه آموزش عالی خاوران، مشهد، ایران

محمدحسین عابدی

هییت علمی گروه معماری،دانشکده فنی مهندسی، موسسه آموزش عالی شمس، گنبد کاووس، ایران

اعظم صداقت مند

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه معماری، دانشکده فنی مهندسی، موسسه آموزش عالی شمس، گنبد کاووس،ایران.

چکیده

در بحث خانه سازی در مناطق مختلف جغرافیایی کاربرد تکنیک ها و دانش بومی و موادو مصالح محلی، در مقابل گرما وسرما محافظت و مقاومت بیشتری داشته و شرایط آسایش بهتری را فراهم می آورد. با این فرض که معماری بومی کمترین اثر مخرب را بر اکوسیستم و محیط زیست دارد. و شیوه های معماری جدید بدون توجه به اقلیم و شرایط بومی مشکلات خاصی را برای ساکنین بناها بوجود آورده است. در این مقاله خشت با رویکرد یک مصالح موثر پرکاربرد در معماری بومی و پایداری انرژی معرفی می گردد بنابراین ابتدا خشت و خصوصیات آن و سپس بیان روشها و راهکارهای مطلوب جهت استفاده بهتر از آن در جهت پایداری انرژی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. از آنجا کهمعماری سنتی ایران معماری پایدار محسوب می شود، چراکه واجد کلیه شاخصه های پایداری بوده و همچنان پس از گذشت سالیان دراز توانسته است به مسایل محیطی خود پاسخ دهد نتیجه کلی پژوهش بیانگر آن است که مصالح بومی در تمامی اقلیم ها ساختار و کیفیت بنا را تحت تاثیر قرار می دهد.

کلیدواژه ها

خشت، معماری بومی، پایداری انرژی، شرایط آسایش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.