شاخصه های مدیریت اسلامی از منظر قرآن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین سمپوزیوم بین المللی علوم مدیریت با محوریت توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: IMSYM03_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2483
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعبدالمجید حسینی زاده

استادیار دانشگاه پیام نور، گروه قرآن و حدیث

مجید حقیقیان بیدگلی

دانشجوی کارشناسی ارشد قرآن و حدیث دانشگاه پیام نور واحد آران و بیدگل

مریم حقیقیان بیدگلی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق

چکیده

با توجه به این که مساله مدیریت یکی از مسایل پر اهمیت عصر حاضر می باشد، دانستن این نکته که مدیر شایسته چه کسی است و باید چه ویژگی هایی داشته باشد، اهمیتی دو چندان پیدا کرده است.مدیریت به شکلهای مختلف و متفاوت در طول تاریخ و جود داشته و به صور گوناگون، زمینه پایداری و دوام و قوام تمدنها و حکومتها را فراهم ساخته است. مدیریت اسلامی نیز بر مبنای ارزشهای الهی اسلام، زمینه های تعالی انسان را فراهم می آورد. این امر چه در سطح جامعه (مدیریت و رهبری در جامعه اسلامی) و چه در سطح سازمان (مدیریت و رهبری سازمانی) مصداق دارد. قرآن کریم ضرورت وجودی مدیریت را در موارد گوناگون و با روش ها و شیوه های خاصی بیان می دارد تا جامعه بشری را به این اصل اساسی متوجه سازد که هدف از آفرینش انسان را عبادت و نیل به کمالات و پیروی خدا برشمرده است .مطالعه در داستانهای قرآنی که حامل سرگذشت پیامبران بزرگ و مردان برجسته تاریخ می باشد، این معنا را بهتر روشن می کند. لذا، مطالعه ی آیات قرآن کریم ما را به این نتیجه می ر ساند که با الگوگیری از ا صول و وی ژگی هایی که قرآن کریم برای رهبر و مدیر بر شمرده ا ست می ت وانیم مدیرانی شایسته برای جامعه ای شایسته انتخاب کنیم و به این ترتیب مسیر رشد و پیشرفت آنرا هموار نماییم.

کلیدواژه ها

مدیریت اسلامی، قرآن، مدیر شایسته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.