اثربخشی قصه گویی بر افزایش خوش بینی کودکان 10 الی 12 سال دارای والدین معتاد
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی توانمند سازی جامعه در حوزه علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی و فرهنگی
- کد COI اختصاصی: CSCONF02_083
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 800
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ملارد، گروه روانشناسی، ملارد ، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ملارد، گروه روانشناسی، ملارد ، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ابهر، گروه علوم پایه،ابهر، ایران
چکیده
پژو هش حاضر با هدف تعیین اثر بخشی استفاده از قصه گویی به عنوان یک روش آموزشی درافزایش خوش بینی کودکان دارای والدین معتاد می باشد. با توجه به کاربردی بودن این پژوهش محقق تلاش کرد تا بتواند میزان اثر بخشی قصه گویی را در سازه متغیر وابسته خوشبینی مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد. سنت قصه گویی به اندازه عمر انسان قدمت دارد و همواره قصه یکی از ابزار های مهم اصلاح رفتار محسوب می گردد.. روش تحقیق این پژوهش آزمایشی بوده و جامعه آماری این پژوهش شامل60 نفر کودکان مقطع ابتدایی منطقه 22 تهران بودند که به صورت تصادفی انتخاب و به صورت تصادفی، نیز در در گروههای آزمایش و کنترل، جایگزین شدند. پژوهش حاضر این فرضیه ها را که قصه گویی میتواند باعث افزایش خوش بینی کودکان دارای والدین معتاد شود را مورد بررسی قرار داد. برای اجرای این پژوهش محقق با بهره گیری از طرح آزمایشی پیش 1 آزمون و پس آزمون با گروه کنترل از پرسشنامه خوشبینی شییر و کاروراستفاده نمود. گروه آزمایش به مدت 10 جلسه 1ساعته در جلسات قصه گویی به صورت گروهی شرکت کردند. هردو گروه پس از اتمام جلسات در پس آزمون مورد ارزیابی مجدد قرار گرفتند. نتایج بدست آمده از طریق تحلیل کوواریانس حاکی از این بود که بین میانگین تفاضل نمرات پیش آزمون و پس آزمون در گروه آزمایش تفاوت معنادار وجود داشتبا توجه به نتایج حاصله میتوان اطمینان حاصل نمود که قصه گویی باعث افزایش خوش بینی کودکان میگردد.کلیدواژه ها
عزت نفس، خوش بینی، قصه گویی، قصه درمانیمقالات مرتبط جدید
- نقش آموزشی، تربیت جنسی در دوره نوجوانی از دیدگاه نهج البلاغه
- شیوه و راهکار های صحیح خواندن و نوشتن دانش آموزان دوره اول ابتدایی
- بررسی اهمیت و نقش تعاملی مدرسه و والدین در تربیت جنسی دانش آموزان دوره ابتدایی
- مقایسه تاثیر بازی های دیجیتالی و غیر دیجیتالی در اضطراب دانش اموزان
- رابطه عاملهای منش شخصیت با انگیزه تحصیلی بواسطه تابآوری تحصیلی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.