بررسی پیامدهای تربیتی خداشناسی از دیدگاه نیچه و نقد آن بر اساس دیدگاه علامه طباطبایی خدا شناسی و جهان شناسی از منظر نیچه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری، علوم تربیتی و اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل
  • کد COI اختصاصی: MAESREAI01_448
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 566
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروانه دودمان

عضو هیات علمی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

حیدر اسماعیل پور

عضو هیات علمی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

سمیه زارعی

عضو هیات علمی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

از دیدگاه نیچه تمام موارد هستی و اجزاء آن بر محور انسان، خواست و اراده او دور می زند. او حتی ارزش هستی همهموجودات را وابسته به وجود انسان می سازد. در واقع در اندیشه او انسان محور ارزش گذاری کل هستی می گردد: نیچه باتاکید اساسی بر این گفته که خدا مرده است، الهیات سنتی و مدرن مابعد الطبیعه را یکسره بی معنا و پوچ می انگارد. از این رونگرش او به جهان، نگرشی برای ساماندهی همین جهان مادی است ( کاپلستون، 1371 ص 393). بر این اساس، نیچه فلسفهپردازی راجع به نظام هستی در این جهان را چیزی جز خواست و قدرت انسان نمی داند. از این رو نزد او ذات و اساس جهان ونظام هستی همان اراد ه معطوف به قدرت انسان است؛ یعنی تمام فلسفه ها برای قدرت یافتن انسان بر این جهان ساخته شده اند.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.