بررسی ارتباط بین کیفیت افشا اختیاری، عدم تقارن اطلاعاتی و ادراک کیفیت حاکمیتی شرکتی (با رویکرد معادلات ساختاری) در شرکتهای پذیرفته شده دربورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری، علوم تربیتی و اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل
  • کد COI اختصاصی: MAESREAI01_369
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 543
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی کاظمی

دانشگاه آزاد اسلامی قزوین واحد باراجین

رویا دارابی

دانشگاه آزاد اسلامی تهران واحد جنوب

چکیده

نظام راهبری بنگاه یا حاکمیت شرکتی یکی از عوامل اصلی بهبود کارایی اقتصادی است که در برگیرنده یمجموعه ای از روابط میان مدیریت شرکت، هیات مدیره، سهام داران و سایر گروه های وابسته است.حاکمیت شرکتی ساختاری را فراهم میکند که از طریق آن هدف های شرکت تنظیم و وسایل دستیابیبه هدف ها و نظارت بر عملکرد تعیین می شود. این نظام انگیزه ی لازم برای تحقق هدف های شرکت را درمدیریت ایجاد کرده و زمینه ی نظارت موثر را فراهم می کند . به این ترتیب شرکتها منابع را با اثربخشیبیشتری به کار می گیرند. هدف از این تحقیق بررسی ارتباط بین کیفیت افشاء اختیاری، عدم تقارناطلاعاتی و حاکمیتی شرکتی (با رویکرد معادلات ساختاری) در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراقبهادار تهران است. روش پژوهش حاضر ترکیبی از نوع توصیفی و استنباطی است. جامعه آماری پژوهشعبارت است از کلیه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و تعداد نمونه برابر 72 شرکتاست. حاکمیت شرکتی به عنوان متغیر وابسته تحقیق با شش متغیر مستقل، افشای داوطلبانه با ششمتغیر مستقل و در نهایت عدم تقارن اطلاعاتی با سه متغیر مورد بررسی قرار گرفت. داده های جمع آوریشده با استفاده از نرم افزار لیزرل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند.ضریب مسیر و آماره t برای ابعاد سازوکارهای حاکمیت شرکتی و عدم تقارن اطلاعاتی بر افشای داوطلبانهبه ترتیب 1/06، 2/22 و برای ابعاد سازوکارهای حاکمیت شرکتی و عدم تقارن اطلاعاتی بر عملکرد سازمانبه ترتیب 0/81 - و 0/68 - بدست آمد که نتایج تحقیق منجر به تایید فرضیات تحقیق گردید.

کلیدواژه ها

حاکمیت شرکتی، عدم تقارن اطلاعاتی، عملکرد سازمان، افشای داوطلبانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.