نقش مولفه های وسواس مرگ در پیش بینی اضطراب مرگ دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری، علوم تربیتی و اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل
  • کد COI اختصاصی: MAESREAI01_246
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 580
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سامان رحمانی

کارشناسی ارشد روان شناسی تربیتی. کارمند آموزش و پرورش

فاطمه فرزادی

کارشناسی ارشد روان شناسی تربیتی دانشگاه شهید چمران اهواز

نیره عبداللهی

دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره و خانواده، دانشگاه شهید چمران

سارا رحمانی

دبیری زبان انگلیسی.کارمند آموزش و پرورش

چکیده

مرگ و اضطراب های وابسته به آن در طول زندگی هر فردی به شکل های مختلف نمایان می شوند. در این راستاهدف از پژوهش حاضر بررسی نقش مولفه های وسواس مرگ در پیش بینی اضطراب مرگ دانشجویان دانشگاهچمران می باشد .جامعه آماری پژوهش حاضر تمامی دانشجویان دانشکده علوم انسانی دانشگاه شهید چمران اهوازمی باشد، که با روش نمونه گیری تصادفی ساده از بین دانشجویان به تعداد 140 نفر انتخاب شدند. به منظورگردآوری داده های پژوهش از ابزارهای اضطراب مرگ تمپلر (1970) و پرسشنامه وسواس میرگ عبدالخالق (1998)استفاده گردید. سوال های پژوهش با روش های آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. نتایج همبستگی پیرسون همبستگی مثبت را بین مولفه های وسواس مرگ )نشخوار مرگ،سلطه ی مرگ و عقاید تکراری مربوط به مرگ) با اضطراب مرگ نشان داد. همچنین نتایج رگرسیون چندگانه بهروش تمام موارد نشان داد مولفه های پیش بین نشخوار مرگ و سلطه ی مرگ بیشترین ضرایب بتا و معنی داری رادر پیش بینی اضطراب مرگ دارند و نتایج رگرسیون به روش گام به گام نشان داد دو مولفه ی نشخوار مرگ وسلطه ی مرگ حدود 44 درصد از واریانس متغیر ملاک را تدییر می کنند. از یافته های پژوهش حاضر چنییناستنباط می شود که اضطراب مرگ عاملی خنثی نمی باشد و باعث اشتغال ذهنی می شود.

کلیدواژه ها

اضطراب مرگ، وسواس مرگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.