جایگاه تعلیم و تربیت اسلامی در علوم انسانی از منظر علوم غیر بشری
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری، علوم تربیتی و اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل
- کد COI اختصاصی: MAESREAI01_138
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 690
نویسندگان
دانشگاه آزاد واحد الکترونیکی
دانشگاه تربیت معلم شهید رجایی
چکیده
در این مقاله تعلیم و تربیت و جایگاه آن در علوم انسانی را از نظر قرآن ، دین اسلام ، روایات و.. پرداخته شده است. در کلتعلیم و تربیت در ساحت های مفهوم ، اسباب ، عوامل ، روابط ، اصول و روش های تعلیم وتربیت از محور های اصلی و کلیدیاین پژوهش است و در نظام آموزشی ما علوم انسانی، با وجود فرهنگ غنی اسلامی ایرانی، کاستی های فراوانی دارد. علومتربیتی که شاخه ای از علوم انسانی است، به دنبال پرورش انسان های موثر و کارآمدی است که استعدادهای آن ها شکوفا شدهاست. در تعلیم و تربیت اسلامی تربیت انسان کامل با بهره گیری از معارف دینی و با استناد از علوم غیر بشری امکان پذیر است.از سوی دیگر یافته های بشری در علوم تربیتی نیز نباید مغفول واقع شود. در این رابطه به سه رویکرد تعلیم و تربیت اسلامی بهمنزله نظام توصیفی، استنباطی و استنباطی تاسیسی اشاره شده است تا نسبت علوم تربیتی با معارف وحیانی و سر علمحقیقی تبیین شود. در این مقاله موضوع علوم انسانی، انسان و ماهیت او که موضوع اصلی علوم انسانی است، نسبت بین علومتربیتی و تعلیم و تربیت اسلامی و عناصر مهم آن بررسی می شود.کلیدواژه ها
علوم انسانی؛ علوم تربیتی؛ تعلیم و تربیت اسلامیمقالات مرتبط جدید
- توسل به فضای مجازی به هدف یافتن هویت فرهنگی براساس نظریه اهداف و وسایل مرتون
- نقش فناوریهای دیجیتال در حکمرانی مطلوب نواحی روستایی
- نقش فناوری های نوین در بازطراحی حکمرانی فرهنگی و ارتقای تاب آوری سازمان ها
- نقش شبکه های اجتماعی بومی در تقویت حکمرانی فرهنگی
- نقش تعاملات اجتماعیدر پیشگیری از گرایش نوجوانان به استعمال مشروبات الکی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.