کیفیت سود
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری، علوم تربیتی و اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل
- کد COI اختصاصی: MAESREAI01_059
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4514
نویسندگان
چکیده
بحث کیفیت سود زمانی مطرح میشود که تحلیلگران مالی تعیین کنند، تا چه میزان سود خالص گزارششده، منعکس کننده سود واقعی است . برداشت عموم سرمایه گذاران از مفهوم سود واقعی، سود حاصل ازعملیات عادی است که قابل تکرار در سال های مالی آتی و ایجادکننده جریان های نقدی باشد . سود واقعیشاخص سودآوری واحد تجاری به شمار می رود. از نظر سرمایه گذاران، سود خالص حسابداری بهترینشاخص برای قدرت سودآوری واحد تجاری است. اما در نگاه انتقادی شاهد این هستیم که کیفیت سود بهعنوان عاملی تاثیر گذار و مستقل دیده میشود . به عبارت دیگر در این دیدگاه کیفیت سود زاده ی اختیارمدیران برای مدیریت سود نیست بلکه زاده ی نقص حسابداری تعهدی در اندازه گیری سود است. این نقصبه ویژه زمانی آشکار میشود که تحلیلگران به دنبال عینیت، سیل عظیم اطلاعات موجود در بازار را نادیدهمی گیرند و به سود به عنوان رقم نهایی قابل اتکاترین سیستم اطلاعاتی موجود در بازار یعنی سیستمحسابداری تعهدی پناه. (می آورند) علم الهدی، دریابر، طریقی، 93 ، ص 2)نخستین گام در سنجش عملکرد یک واحد تجاری، محاسبه بازدهی بدست آمده با توجه به اهداف ازقبل تعیین شده برای آن می باشد . از آنجایی که افزایش ثروت سهامداران به عنوان هدف اصلی واحدهایتجاری مطرح گردیده است، لذا یک واحد تجاری باید به گونه ای عمل کند که با کسب بازده مناسب ثروتسهامداران را افزایش دهد . بازده در فرایند سرمایه گذاری به عنوان نیروی محرکی است که ایجاد انگیزه میکند و پاداشی برای سرمایه گذاران محسوب می شود . بازده ناشی از سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران حایز اهمیت است، زیرا، فعالیت سرمایه گذاری ماهیتا به منظور کسب بازده صورت می گیرد (دستگیر، گوگردچیان، آدمیت، 94 ، ص 22).کیفیت سود از جنبه های با اهمیت سلامت مالی شرکت هاست که مورد توجه تمام استفاده کنندگان ازصورت های مالی است . کیفیت سود به توانایی سود گزارش شده در انعکاس سود واقعی، سودمندی در پیشبینی سود آتی و همچنین به ثبات، پایداری و عدم تغییرپذیری سود گزارش شده اشاره دارد. بنابراین انتقاداستفاده کنندگان از چنین سودی، منطقی و جدی است و در جوامع اقتصادی همچون ایران که در آغازفرایند خصوصی سازی است، اندازه گیری قابلیت سودآوری واقعی و ارزشگذاری صحیح شرکتها که به طوراساسی مرتبط با سود گزارشی است حیاتی جلوه میکند، اما، با توجه به واقعیت هایی چون تضاد منافع بینتهیه کنندگان اطلاعات و سرمایه گذاران، استفاده از برآورد و تخمین در محاسبه برخی از عناصر صورتهای مالی، استفاده از روش های گوناگون پذیرفته شده حسابداری و موضوعاتی همچون هموارسازی ومدیریت سود، کاربرد سود به عنوان معیار تصمیم گیری را مورد تهدید قرار می دهد که لزوم بررسی موضوعکیفیت سود را دو چندان می سازد (دستگیر، گوگردچیان، آدمیت، 94 ، ص 22).کلیدواژه ها
کیفیت سود،ارزیابی سود، تیوری سودمقالات مرتبط جدید
- تاثیر رهبری تحول افرین بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی
- کاربرد اسپکتروفوتومتر و بینایی ماشین در بهبود کیفیت و کنترل فرآیند صنعت چاپ
- روش های یادگیری مبتنی بر پروژه و ارتقاء مهارت های کلیدی
- دستاوردهای سازمان های صنفی در صنعت ساخت کشور ایران
- بررسی تاثیر استفاده از تکنولوژی رسانه های اجتماعی در موفقیت پروژه و رابطه آن با ارتباطات پروژه و جهت گیری فناوری(مطالعه موردی شرکت ملی حفاری ایران)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.