برنامه ریزی راهبردی توسعه گردشگری مذهبی ( مطالعه موردی : امام زاده میر سالار ( ع ) )

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی علوم جغرافیا
  • کد COI اختصاصی: RGFOH01_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 581
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان دانایی فر

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بهبهان، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، بهبهان، ایران .

مریم محتشم پور

کارشناس ارشد مدیریت جهانگردی،گرایش برنامه ریزی و توسعه .

هادی محمدی فتح آباد

کارشناس ارشد اقتصاد کشاورزی .

لیلا رحیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا ، گرایش برنامه ریزی گردشگری.

چکیده

در این پژوهش با هدف شناخت عوامل و زمینه های قوت ، ضعف ، فرصت و تهدید موثر بر گسترش گردشگری مذهبی امامزاده میر سالار ( ع ) از دو روش توصیفی و تحلیلی استفاده شده است . آزمون های فرضیات تحقیق با استفاده از ضریب همبستگی ، تحلیل رگرسیون خطی چند متغیره و روش معادلات ساختاری و به کمک نرم افزارهای SPSS16 و 5.8 liserel صورت گرفته و همچنین در تشخیص و تعیین راهبردهای مناسب از مدل SWOT استفاده شده است . نتایج رگرسیونی نشان می دهد که متغیرهای رضایت از جاذبه های منطقه و توسعه تاسیسات گردشگری ، به ترتیب با ضرایب رگرسیونی 413/0و 367/0بالاترین تاثیر رگرسیونی را بر متغیر وابسته داشته اند . همچنین نتایج روش معادلات ساختاری نشان می دهد که فرضیه های فرعی 1 و 2 تایید می شود . همچنین نتایج بررسی مدل SWOT نشان داد که راهبردهای SO ، WO ، ST و WT به ترتیب با امتیازهای وزنی 247/4 ، 127/4 ، 747/3 و 627/3 در رده های اول تا چهارم برترین راهبردها با توجه به ترکیب عوامل چهارگانه SWOT بوده اند .

کلیدواژه ها

توسعه ، گردشگری مذهبی ، امامزاده میر سالار ( ع ) ، SWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.