بررسی سهم مدیریت دانش و ابعاد آن در یادگیری سازمانی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت تغییر و تحول
  • کد COI اختصاصی: CMRECONF01_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا آقاکثیری

گروه علوم تربیتی گرایش برنامه ریزی آموزشی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مرتضی سمیعی زفرقندی

استادیار سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی، پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش

چکیده

هدف از این تحقیق تعیین سهم مدیریت دانش در یادگیری سازمانی می باشد. مدیریت دانش به عنوان روشی برای بهبود نوآوری ویادگیری سازمانی شناخته شده است. در حقیقت دارایی مبتنی بر دانش برای یادگیری یک سازمان حیاتی می باشد نوع تحقیقکاربردی و روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری تحقیق برابر با 550 نفر کارکنان اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران بوده است که با استفاده از جدول مورگان تعداد نمونه آماری برابر با 225 نفر برآورد گردید. روش نمونه گیری تصادفی سادهبه عنوان روشی مناسب انتخاب گردید. ابزار تحقیق پرسشنامه 25 سوالی با هفت گویه که در این پرسشنامه جهت سنجش میزانیادگیری سازمانی از پرسشنامه استاندارد جرزگومز، 2005 و پرسشنامه استاندارد مدیریت دانش رضایی ملک، رادفر و رشادت جو، استفاده شد.روایی و پایایی پرسشنامه با استفاده از روایی محتوایی، عاملی و آلفای کرونباخ بررسی شد. مقدار KMOبزرگتر از0/6 و برابر با 0/724ومقدارضریب الفای کرونباخ نیز برابر با 0/28حاصل گردید که با توجه به مطلوب بودن هر دو مقدار روایی و پایایی پرسشنامه تایید شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش رگرسیون خطی استفاده گردید. یافته های پژوهش نشان داد که مدیریت دانش و سرمایه فکری با یادگیری سازمانی دارای رابطه مثبت و معنادار می باشد. بر اساس نتایج تحقیق ابعاد متغیر مدیریت دانش شامل شناسایی و ایجاد دانش، به کارگیری دانش، هدفمندسازی و انتقال دانش هریک به میزان 20و39و26درصد ازمتغیرملاک یادگیری سازمانی را پیش بینی می نمایند

کلیدواژه ها

مدیریت دانش، شناسایی و ایجاد دانش، به کارگیری دانش، هدفمندسازی و انتقال دانش ، یادگیری سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.