تحلیل خشک سالی هیدرولوژیکی با استفاده از شاخصSDI در دو زیر حوزه گاماسیاب و قره سو

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس سراسری تحقیق در علوم کشاورزی ، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NCRA01_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 501
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه کوشکی

دانشجوی کارشناسی ارشد هواشناسی کشاورزی، دانشکده کویر شناسی، دانشگاه سمنان

محمد رحیمی

استادیار ،دانشکده کویر شناسی ،دانشگاه سمنان

مجتبی امیری

استادیار ،دانشکده کویر شناسی ،دانشگاه سمنان

مجید محمدی

استادیار، دانشکده منابع طبیعی ،دانشگاه سمنان

چکیده

خشکسالی به عنوان یکی از پدیده های آرام و خزنده است که می تواند بر وضعیت اقتصادی و اجتماعی جامعه تاثیر گذار باشد. بنابراین پایش و پهنه بندی خشکسالی می تواند در برنامه ریزی های کلان مورد استفاده قرار گیرد. در این پژوهش برای بررسی خشکسالی هیدرولوژیکی از شاخص خشکسالی جریان رودخانه ایSDI استفاده شد که دردو دوره کوتاه مدت 1 و 3 ماهه و دوره میان مدت 6 ماهه و دوره طولانی مدت سالانه برای هفت ایستگاه هیدرومتری توسط نرم افزار DrinC محاسبه شد. از روش های درون یابی قطعی(IDW و GPI)و زمین آمار Kriging برای پایش خشکسالی استفاده شد. نتایج نشان داد که از سال آبی 87-1386 تا 91-1390 تقریبا تمام ایستگاه ها خشکسالی را با شدت های مختلف تجربه کردند که 70 درصد از خشک سالی های شدید در منطقه در این دوره زمانی رخ داده است.با توجه به میزان خطا هر یک از روش های زمین آمار و درون یابی می توان گفت که کریجینگ کروی بهترین روش برای پهنه بندی شاخص SDI در منطقه می باشد.

کلیدواژه ها

خشک سالی هیدرولوژیکی،SDI و زمین آمار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.