تحلیل مشارکت تعاملی روستاییان و مدیریت روستایی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی علوم جغرافیا
  • کد COI اختصاصی: RGFOH02_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 600
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید حیدری مکرر

استادیار جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه زابل

زهره سنجرانی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه زابل (گرایش توسعه پایدار)

چکیده

مشارکت در برنامه ریزی و تصمیم گیری از عناصر اصلی مدیریت و رهبری به شمار می رود و در برگیرنده تنها اعلام موافقت و گفتن بلی یا خیر نیست، بلکه فرایند مستمری است که دخالت همه افراد، اعضای گروه و جامعه، هم چنین لحاظ کردن دیدگاه های اعضا در فرایند برنامه ریزی و تصمیم گیری می باشد. رسیدن به توسعه یکپارچه و پایدار مستلزم مشارکت عمومی و گسترده مردم می باشد و نهادینه نمودن مشارکت مردم در این فرایند در گروه ایجاد تشکل ها و نهاد های متکی بر مردم است، حال اگر به توسعه روستایی با نگرش بلند مدت و پایدار می اندیشیم باید بپذیریم و اذعان نماییم که سنگ بنای توسعه پایدار روستایی بر مشارکت مردم استوار می شود. مشارکت مردمی در کلیه زمینه های تصمیم گیری، مدیریتی، نظارتی، اجرایی، فنی، مال و تامین نیروی انسانی، اجتماعی و فرهنگی به منظور استقرار اصل تمرکز زدایی، تقویت و تثبیت روند پایداری در محیط اجتماع روستایی، رویکرد مبتنی بر نظام نقش مشارکتی سازمان های محلی برای تسهیل روند تصمیم گیری غیر متمرکز اساسی بوده و مشارکت تعاملی میان مردم و مدیران روستا باعث حرکت کردن آنها در یک سمت و سو و دست یابی به نتایج خوب و مناسب در امورات مربوط به روستا می شود و باعث می گردد تا همه افرادی که ساکن روستا هستند و ذی نفع در روستا بتوانند آزادانه ابزار نظر و همکاری کنند و آنها با شناختی که از روستا دارند بتوانند پیشنهادات و عقاید خود را با توجه به محیط خود بدهند.

کلیدواژه ها

مشارکت تعاملی، مدیریت روستایی، روستاییان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.