تاثیر شاخص های روش کلونی مورچه ها جهت نشت یابی در شبکه های توزیع آب مطالعه موردی شبکه شهر بیرجند

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی آب، محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ICWESD01_159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 551
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود ثابت

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه بیرجند

علی نصیریان

استادیار گروه عمران دانشگاه بیرجند

محسن محتشم

کارشناس شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی

چکیده

استفاده از روش های معمول برای شناسایی و کاهش نشت آب در شبکه های توزیع پر هزینه و زمان بر می باشند، لذا در سال های اخیر روش های نشت یابی مبتنی بر کالیبراسیون فشار های گره ای مورد توجه قرار گرفته اند. روش کلونی مورچه ها یکی از ابزارهای بسیار مفید برای بهینه یابی می باشد که در کالیبراسیون شبکه های توزیع مورد استفاده قرار گرفته است. در این تحقیق مقدار بهینه برای شاخص های کلونی مورچه ها شامل ضرایب آلفا αبتا β و ضریب راهنمای کاوشی ضریب مطلوبیت η مورد ارزیابی قرار گرفته است. بر اساس تحلیل های انجام شده مشخص شد که آلفا و بتا تاثیر خیلی کمی در نشت یابی دارند، ولی انتخاب مقدار بهینه برای ضریب راهنمای کاوشی میتواند در جهت رسیدن به جواب واقعی بسیار تاثیر گذار باشد.

کلیدواژه ها

آب به حساب نیامده،کالیبراسیون، روش کلونی مورچه ها، فشارسنجی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.