بررسی لغزش و رابطهی آن با خواص مکانیکی خاک در حوزه زیدشت طالقان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: EICONF03_165
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 633
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعطااله حسینی

نویسنده مسیول: دانشیار گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل دانشگاه تهران

علی غفاری

دانشجوی کارشناسی گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل دانشگاه تهران

چکیده

در حرکات تودهای، قسمتی از زمین در اثر بارش و یا بارگذاری بر روی توده، سنگین شده و توسط فعالیتهای انسان زمین لرزه تحریک میشود. زمین لغزش از جمله مخاطرات طبیعی است که همه ساله خسارتهای جانی و مالی فراوانی را در مناطق کوهستانی، پرباران و لرزه خیز به همراه دارد. بنابراین باید نقاط حساس به لغزش را شناسایی و برای آنها راهکارهای مناسبی اتخاذ نمود. حوضه آبخیز طالقان از جمله مناطقی است که رویداد زمین لغزشهای متعددی در آن گزارش شده است. در این مطالعه ابتدا با بازدید از منطقه لغزشی در منطقه طالقان، منطقه لغزشی انتخاب و ابعاد منطقه لغزشی موجود در منطقه اندازه گیری شد . خصوصیات فیزیوگرافی نقطه لغزشی مانند جهت و شیب تعیین و سپس اقدام به برداشت نمونه خاک از نقاط لغزشی گردید. نمونه های خاک جهت انجام آزمایش بافت، رطوبت و حدود آتربرگ به آزمایشگاه مکانیک خاک گروه جنگلداری دانشکده منابع طبیعی کرج منتقل شد. با بررسیهای انجام شده در منطقهمورد مطالعه، مساحت منطقه لغزشی در حدود800 متر مربع بدست آمد. منطقه مورد نظر در جهت جنوب غربی و دارای شیب 40٪ میباشد. نتایج آزمایش حدود آتربرگ نشان داد خاک مورد مطالعه CL و دارای حد روانی و خمیری متوسط میباشد. به طور کلی باتوجه به نتایج به دست آمده بهمنظور مبارزه تکنیکی با پدیده حرکت های توده ای به مطالعات مکانیک خاک از منطقه لغزشی نیاز میباشد و باید در مطالعات پایه هر گونه عملیات عمرانی توجه خاصی به شناخت خصوصیات فیزیکی و مکانیکی خاک شود.

کلیدواژه ها

زمین لغزش، بافت خاک،حدود آتربرگ، حوضه زیدشت طالقان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.