بررسی سیستم های ایمنی و بهره وری اقتصادی رآکتور آلفرد در مقایسه با رآکتور های متعارف

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مهندسی قدرت و نیروگاه های هسته ای
  • کد COI اختصاصی: PENPP01_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 843
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کورش رهبری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر - دانشکده فنی و مهندسی هسته ای

داریوش مستی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر - دانشکده فنی و مهندسی هسته ای

کامران سپانلو

سازمان انرژی اتمی ایران - پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای

احسان ظریفی

سازمان انرژی اتمی ایران - پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای

چکیده

هدف از این تحقیق بررسی ایمنی و حفاظت و بهروری اقتصادی رآکتور آلفرد در مقایسه با رآکتور های متعارف می باشد. رآکتور پیشرفته آلفرد با خنک کننده سرب مذاب یکی از انواع رآکتورهای نسل چهارم می باشد، که در آن از سرب یاترکیب سرب/بیسموت به عنوان خنک کننده استفاده می شود. به دلیل عدم مشکلات مربوط به خنک کننده های سدیمی در رآکتورهای نسل قبل، در این کلاس از رآکتور، مدار میانی رآکتور حذف گردیده و تاسیسات تولید بخار مانند مولدهایبخار به داخل محفظه تحت فشار رآکتور منتقل شده اند و ساختار آنها در ابعادهای مختلف مشابه رآکتورهای پیشرفتهماژولار شده است. در سالهای اخیر تمایل به ساخت رآکتورهایی پیشرفته و ایمنی بالا به دلیل نیاز به واحدهای تولیدی در شبکه های برق بخصوص در مناطق دورافتاده و شهرهای کم جمعیت در حال افزایش می باشد. از مشخصه های اصلیرآکتور پیشرفته آلفرد نسبت به راکتور های متعارف فعلی می توان به ایمنی ذاتی بالا، سادگی تجهیزات، زمان بهره برداری بیشتر، عدم نیاز به سوختگذاری به مدت چند سال، بازدهی و کارایی بالاتر، هزینه بهره برداری کمتر اشاره نمود. این امر و بسیاری دلایل دیگر سبب گردیده که بسیاری از کشورهای توسعه یافته و برخی از کشورهای درحال توسعه، طرحهای مفهومی و ابتکاری بسیاری را در این زمینه ارایه و شروع به ساخت و اتصال به برق سراسری نمایند.

کلیدواژه ها

راکتور آلفرد، خنک کننده سرب مذاب ، راکتور های متعارف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.