اریه روشی نوین جهت طراحی حفاظ رادیولوژیکی راکتور همجوشی پلاسمای کانونی: استفاده از پلی اتیلن با بارگزاری بور و سرب

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مهندسی قدرت و نیروگاه های هسته ای
  • کد COI اختصاصی: PENPP01_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 434
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمدمهدی ابطحی

گروه فیزیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه بین المللی امام خمینی، قزوین استادیار گروه فیزیک، دانشگاه بین المللی امام خمینی، قزوین

چکیده

راکتور همجوشی پلاسمای کانونی به عنوان منبع غنی برای تولید نوترون، اشعه ایکس و یونهای شتابدار جهت کاربردهای تحقیقاتی و آموزشی توجه پژوهشگران در زمینه فیزیک همجوشی هسته ای و کاربرد پرتوها را به خود جلب کرده است. راکتور پلاسمای کانونی دانشگاه بین المللی امام خمینی (IKIUPF (اخیرا در جهت تکمیل تجهیزات هسته ای در آزمایشگاه هسته ای آن دانشگاه نصب گردیده است. اندازه گیری ها حاکی از شار بالای نوترون های پر انرژی گداخت ( با انرژی MeV 45/2 در گداخت D-D (دارد که می تواند از دید حفاظت در برابر اشعه مشکلات جدی ایجاد نماید. هدف از این پژوهش ارایه روشی نوین برای حفاظ سازی راکتور IKIUPF می باشد. به این منظور با استفاده از کد MCNP5 نقشه دز معادل در آزمایشگاه برای راکتور بدون حفاظ بدست آمد. سپس حفاظی استوانه ای از جنس پلی اتیلن بور و سرب دار در اطراف چمبر قرار داده شد و برای ضخامت های مختلف حفاظ دز سالیانه کاربر دستگاه بدست آمد. نتایج نشان می داد که دز جذبی کابر بر حسب ضخامت حفاظ به صورت نمایی کاهش پیدا می کند به طوری که برای25شات در روز ضخامت حفاظ cm 5/2 تخمین زده شد.

کلیدواژه ها

راکتور پلاسمای کانونی، همجوشی هسته ای، راکتور پلاسمای کانونی، همجوشی هسته ای، IKIUPF ،نوترون، حفاظ رادیولوژیکی، دز معادل. نوترون، حفاظ رادیولوژیکی، دز معادل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.