تاثیر فشار داخلی روغن بر خمکاری لوله با مقطع چهارگوش
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس مهندسی ساخت و تولید ایران
- کد COI اختصاصی: ICME013_063
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 429
نویسندگان
دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، دانشجوی کارشناسی مکانیک ساخت و تولید
دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، دانشجوی کارشناسی مکانیک ساخت و تولید
دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، استادیار
چکیده
همواره خمکاری لوله ها به ویژه لوله های با مقطع مربعی همراه با ایجاد عیوب اجتناب ناپذیری مانند چروکیدگی و اعوجاج در ناحیه خم است. در این مقاله تاثیر فشار داخلی ناشی از اعمال سیال در فرآیند خمکاری پروفیل های با مقطع مربعی از جنس آلومینیوم 6063 به صورت شبیه سازی اجزای محدود مورد بررسی قرار گرفته و نتایج آن با شرایط تجربی مقایسه شده است. بدین منظور از یک دستگاه خمکاری کششی دورانی استفاده شد و با طراحی یک سیستم آببندی مناسب برای دو انتهای پروفیل، تاثیر حضور و عدم حضور سیال در خمکاری لوله های آلومینیومی با مقطع چهارگوش در نسبت خم3، بر روی میزان افزایش ضخامت داخلی و میزان چروکیدگی ناحیه داخلی لوله های خم شده بررسی گردید. همچنین روغن با فشارهای متفاوت در داخل لوله اعمال گردید. با تحلیل داده های به دست آمده نتیجه گرفته شد که هنگامی که فرآیند خمکاری بدون حضور سیال انجام گردید در زوایای 15 تا 75 درجه میزان چروک در قسمت داخلی و میزان نازک شدگی در قسمت بیرونی خم در لوله به دست آمد. پس از اعمال فشار در فشارهای 2/5 و 5 بار دیده شد که با اعمال فشار داخلی سیال به دلیل ایجاد تنش یکسان در سطح داخلی لوله، چروکیدگی و اعوجاج در ناحیه خم به میزان قابل توجهی کاهش یافته و در فشار مشخصی این میزان تقریبا به صفر رسید.کلیدواژه ها
خمکاری کششی دورانی، مقطع چهارگوش، فشار داخلی سیال، ضخیم شدگی، چروکیدگیمقالات مرتبط جدید
- ساخت پوشش آبگریز مبتنی بر نانوذرات سیلیکا مقاوم در برابر خوردگی
- Thermodynamic study of a trigeneration system based on solar energy
- Thermodynamic comparison of different solar organic Rankine cycles
- Energy and exergy analysis of a trigeneration system based on geothermal energy
- Thermodynamic comparison of the geothermal -based power plants
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.