ارزیابی مقایسه ای روش های تحلیل آزمون هیدرو بالجینگ لوله و ارایه یک مدل جدید

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس مهندسی ساخت و تولید ایران
  • کد COI اختصاصی: ICME013_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 613
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حشمت اله حقیقت

دانشگاه رازی، دانشیار

سعیده گل محمدی

دانشگاه رازی، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک

چکیده

این مقاله به مقایسه روش های تحلیل آزمون هیدروبالجینگ لولهمتقارن محوری و ارایه یک مدل جدید میپردازد. هدف از انجام تحلیل، محاسبه توزیع ضخامت در لوله تغییر شکل یافته و همچنین محاسبه میزان فشار شکل دهی لازم در هر مرحله تغییر شکل میباشد. برای تحلیل، ابتدا شکل های هندسی که تاکنون برای لوله تغییر شکل یافته پیشنهادشده، بیان شده اند. سپس یک مدل جدید که منحنی داخلی و خارجی لوله تغییر شکل یافته به صورت دو بیضی هم مرکز میباشد بیان شده است. با محاسبه ضخامت در هر نقطه و با اعمال قانون تراکم ناپذیری، توزیع ضخامت و کرنش ها و تنش ها در سراسر نقاط لوله و همچنین انرژی کرنشی لوله محاسبه شدهاند. با مساوی قرار دادن انرژی کرنشی با کار انجام شده توسط فشار سیال، فشار شکل دهی لازم در هر مرحله تغییر شکل محاسبه شده است. به منظور اعتباردهی به مدل پیشنهادی، نتایج به دست آمده با نتایج تحلیل و شبیه سازی عددی سایر محققان مقایسه شده اند. نشان داده شده که مدل پیشنهادی، تخمین بهتری برای این فرآیند فراهم می نماید.

کلیدواژه ها

هیدروبالجینگ لوله، توزیع ضخامت، فشار شکل دهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.