بررسی گفتمان حق به شهر با تاکید بر حضور پذیری زنان در فضای شهری (نمونه موردی: پارک شهر)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش بین المللی زنان و زندگی شهری
  • کد COI اختصاصی: WULCONF01_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1788
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید کشت کار

دانشجو کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه تربیت مدرس تهران

احمد یزدانیان

دانشجو کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه تربیت مدرس تهران

سمانه قدیری

دانشجو کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری

چکیده

فضاهای شهری به مثابه عرصه ای برای تبلور ماهیت زندگی جمعی می باشند، یعنی جایی که شهروندان در آن حضور دارند. این فضاها علاوه بر دارا بودن ویژگی های زیبایی شناختی، بستر حیات مدنی شهر نیز هستند. یکی از نیازهای بسیار مهم هر انسان نیاز به برقراری رابطه با دیگران است که این نیاز زمینه ساز حضور انسان ها در فضای شهری می شود. نیاز به حضور در فضا برای همه گروه ها واقعیتی انکارناپذیر است. درواقع حضور در فضای شهری و برقراری روابط اجتماعی حق تمام شهروندان است که زنان نیز به عنوان شهروند همانند مردان باید به این نیاز خودپاسخ دهند. امروزه جنسیت در فضاهای شهری مورد غفلت واقع شده است. اخیرا در جامعه ما گفتمان حق به شهر ، به دلیل توجه خاصی که به حقوق گروه های مختلف جامعه ازجمله زنان دارد، موضوعیت یافته است. حق به شهر یک حق جمعی است و به یک مکان معین مربوط می شود. هانری لوفور آن را حق به زندگی شهری می نامد. هدف اصلی در این پژوهش پس از بررسی چیستی حق به شهر، ارزیابی و سنجش حضور پذیری زنان در فضای شهری از منظر این گفتمان است. بدین منظور از روش مطالعه کتابخانه ای-اسنادی و شیوه تحلیل محتوا بر پایه مصاحبه و پرسشنامه با مصرف کنندگان فضا استفاده شده است. درنهایت تلاش شده است با احصای معیارها و شاخص های موثر، راهکارها و پیشنهاد هایی در زمینه فراهم آوری حضور عادلانه زنان در فضای شهری ارایه گردد و به حضور زنان در فضای شهری به عنوان یک ضرورت در سرزندگی فضا تاکید می شود.

کلیدواژه ها

حق به شهر، جنسیت، حضور پذیری، فضای شهری، زنان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.