بررسی رابطه سخترویی و اضطراب امتحان دانش آموزان دختر متوسطه دوره دوم شهرستان نیمروز سال تحصیلی 95-94
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی
- کد COI اختصاصی: ICPE03_186
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 451
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی،دانشگاه سیستان و بلوچستان
استادیار گروه آموزش و پرورش پیش دبستانی و دبستانی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، ایران
چکیده
هدف این پژوهش بررسی رابطه بین سخترویی و اضطراب امتحان دانش آموزان دختر متوسطه دوره دوم شهرستان نیم روز بوده است. جامعه آماری شامل کلیه دانشآموزان دختر دوره متوسطه دوم شهرستان نیمروز بوده است. حجم نمونه در این پژوهش شیوه نمونه گیری خوشه ای چند مرحلهای که 160 نفر انتخاب شدند. برای سنجش متغیرهای پژوهش، از پرسشنامه سخترویی کوباسا (1982) و پرسشنامه اضطراب امتحان TAI استفاده شده است و با استفاده از روشهای همبستگی و رگرسیون تحلیل شد. نتایج نشان میدهد ارتباط معکوسی بین سخترویی و اضطراب امتحان وجود دارد. افزون بر آن با توجه به نتایج آزمون t تک نمونه مشخص شد که وضعیت سخت رویی و اضطراب امتحان در سطح نسبتا بالایی می باشد . با استفاده از آزمون رگرسیون گام به گام رابطه بین مولفههای تعهد،کنترل،چالش به طور جداگانه با اضطراب مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که متغیر تعهد به تنهایی 22 درصد تغیرات اضطراب امتحان را پیشبینی میکند. متغیر کنترل با وارد شدن در معادله رگرسیون 4 درصد بر تغیرات اضطراب امتحان را افزایش میدهد و پیشبینی میکند در نهایت متغیر چالش توانسته 2 درصد بر تغیرات اضطراب امتحان افزایش دهد در مجموع هر سه متغیر توانسته اند بر اضطراب امتحان با مقدار ( فرمول در متن اصلی مقاله) تاثیر بگذارد و آن را پیشبینی کند.کلیدواژه ها
سخت رویی، اضطراب امتحان، دانش آموانمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.