بررسی آثار تربیتی اعتقاد به معاد و نقش آن با استناد به آیات قرآن کریم
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی
- کد COI اختصاصی: ICPE03_072
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1805
نویسندگان
دانشجوی دکترای مدیریت آموزشی، عضو شورای شهرنیشابور
مدیرعامل شرکت خدمات تخصصی گردشگری و هتلداری فرسان
چکیده
یکی ازمهمترین و اساسی ترین دغدغه های همه ادیان مساله معاد است پنجمین اصل از اصول دین، معاد می باشد وآن به معنای اعتقاد به جهان دیگر است که با مرگ شروع می شود و سرانجام آن به بهشت یا جهنم ختم می گردد. لذا این مقاله با هدف شناخت معاد در قرآن و بررسی آثار تربیتی حاصل از آن صورت گرفته است روش انجام آن نیز به صورت توصیفی -تحلیلی بوده است که در آن ، با مراجعه به منبع اصلی یعنی قرآن ، مطالب لازم جمع آوری شده و پس از گردآوری منابع به روش کتابخانه ای موضوعات مورد نظر مطالعه و بررسی شده است. و با توجه به تفاسیر آیات و روایات برخی از آثار تربیتی ایمان به معاد و کتب مربوطه دیگر به تحلیل آن ها پرداخته شده است. نتایج تحقیق مبین آن است که : ایمان و اعتقاد به معاد سبب بیداری و هدفمند شدن زتدگی، آگاهی ، تقوا ، تهذیب نفس ، ترس از گناه و ظلم به دیگران ،عبرت آموزی و به دست آوردن آرامش روحی و روانی و امیدوار بودن به رحمت بیکران الهی است و در مقابل بی توجهی به این امر سبب دوری از حقایق و غرق شدن در دریای مفاسد و گناهان،پوچی و بی هدفی و سرگردانی می شود.کلیدواژه ها
قرآن ،معاد ، آثارتربیتی، تربیت و اسلاممقالات مرتبط جدید
- تحلیل جامعه شناختی تاثیر سیاست های جمعیتی بر فرزندآوری در ایران
- پیش بینی رفتار تکانشگری نوجوانان: نقش نظمجویی فرایندی هیجان، همدلی هیجانی و نظمجویی فرایندی هیجان
- اثربخشی درمان هیجان مدار بر روی میزان افکار خودکشی سربازان یکی از یگانهای نظامی
- دیدگاه اجتماعی -فرهنگی فاطمه مرنیسی به جایگاه زنان در حوزه عمومی
- تاثیر سواد تربیتی معلم بر رفع افسردگی دانش آموزان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.