بازشناسی ویژگی های معماری بنای آرامگاه سعدی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی معماری و شهرسازی هویت گرا
- کد COI اختصاصی: IDCONF02_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2267
نویسندگان
استادیار گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
استادیار گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
چکیده
آرامگاه، بهاستثنای مسجد، بیشتر از هر نوع بنای معماری در ایران دوره اسلامی موردتوجه عام بوده است.در تمام ادوار توجه بسیاری به آرامگاههای مذهبی بوده است اما اتفاقی که میتوان آن را تاحدی مختص به قرن اخیر دانست آرامگاههایشخصیتهای علمی فرهنگی است که موردتوجه عموم قرار گرفت – . آرامگاه سعدی از مشهورترین آرامگاههای غیرمذهبی در ایران است.قدمت آرامگاه به قرن هفت و زمان درگذشت سعدی برمیگردد اما در طول سالها تغییرات فراوانی در بنای آنصورت گرفت تا اینکه در سال 1331 معماری کنونی آرامگاه شکل گرفت.اهمیت این بنا تاحدزیادی به شخصیت خود سعدی وابسته است و علاوه برآن ویژگیهای معماری بنای آرامگاه و موقعیت قرارگیری آن،که محل زندگی سعدی بوده است،بهاهمیت آن افزوده است.روش تحقیق بهکاررفته در این مقاله توصیفی تحلیلی و بر اساس مطالعات میدانی وکتابخانهای است که - با استفاده ازکتب و مقالات،سیرتاریخی بنا شناختهشده و بهصورت میدانی بنا مورد بازدید قرار گرفت و تحلیلهای طرح انجامشد . نتایج تحقیق نشان میدهد که آرامگاه سعدی از سه فضای اصلی تشکیلشده است که معمار در طراحی هریک از این سه عنصر نگاهی به معماری گذشته ایران داشته و با نگاهی نو واستفاده از مصالح و فنهای نوین طرح جدیدی را خلق کرده استکلیدواژه ها
معماری آرامگاه،آرامگاه سعدی،معماری دوره پهلوی،محسن فروغیمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.