اولویت بندی شاخص های توسعه ی پایدار مبتنی بر مدیریت تقاضای سفر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مدیریت کلانشهرها با رویکرد محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: MMCONF02_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 591
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهاب حسن پور

عضو هیات علمی دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی

کاملیا کریمی

کارشناس ارشد برنامه ریزی توریسم، دبیرخانه شهرسبز، شهرداری همدان

چکیده

جمعیت شهر ها روز به روز در حال افزایش می باشد به طوریکه در بعضی از مطالعات بیان می شود که تا سال 2050 میلادی 70 درصد از کل جمعیت دنیا در شهر ها زندگی خواهند نمود، این امر باعث می شود که ارگانهای مختلف روز به روز برای ایجاد سطح زندگی بهتر با چالش های بزرگتری مواجه شوند. توسعه پایدار یکی از برنامه هایی است که امروزه برای ارتقا کیفیت زندگی مردم در تمامی تصمیم گیری ها مد نظر قرار گرفته می شود چراکه نه تنها باعث رفاه مردم فعلی می گردد بلکه در آینده نیز تاثیرات قابل توجهی را از خود به جای میگذارد. مدیریت تقاضای سفر نیز از جمله راهکار های موثر در مدیریت ترافیک می باشد. معیار های مختلفی برای توسعه پایدار مبتنی بر مدیریت تقاضای سفر وجود دارد. معیارهایی از قبیل: سطح رضایت کاربران، ایمنی، آلودگی هوا، زمان سفر و غیره. در این مقاله ابتدا به تعریف توسعه ی پایدار و مدیریت تقاضای سفر و سپس به موضوع اصلی درباره ی اولویت بندی شاخص های توسعه پایدار مبتنی بر مدیریت تقاضای سفر پرداخته شده است. در مورد توسعه پایدار سعی گردیده تا با شناخت عوامل موثر بر آن به اولویت بندی آنها توسط روش سلسله مراتبی AHP، با استفاده از نظرات کارشناسان در این زمینه پرداخته شود. معیار های یاد شده به چهار دسته ی کلی: اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی و حمل و نقلی تقسیم شده اند که هر کدام از آنها به طور مجزا شامل تعدادی زیر عامل می باشند. روش تحلیل سلسله مراتبی به خوبی توانست اهمیت هریک از این عوامل و زیر عوامل را مشخص کند.

کلیدواژه ها

توسعه ی پایدار، حمل و نقل، تحلیل سلسله مراتبی، اولویت بندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.