نقش مدل رفتاری در پیش بینی جابجایی ناشی از حفر تونل در محیط شهری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش و نمایشگاه سد و تونل ایران
  • کد COI اختصاصی: DTCE03_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 521
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهربانو صیادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک سنگ دانشگاه صنعتی امیر کبیر (نویسنده مکاتب

مصطفی شریف زاده

دانشیار دانشگاه صنعتی امیر کبیر تهران; دانشکده مهندسی معدن و متالوژی

کورورش شهریار

استاد دانشگاه صنعتی امیر کبیر تهران; دانشکده مهندسی معدن و متالوژی

مرتضی جوادی اصطهباناتی

دانشجوی دکتری مکانیک سنگ دانشگاه صنعتی امیر کبیر تهران

چکیده

احداث تونل همواره با ایجاد تغییراتی در محیط اطراف همراه بوده که این تغییرات بصورت نشست در سطح زمین نمود پیدا می کند.این مسیله در نواحی شهری به دلیل عمق کم و سست بودن زمین از اهمیت ویژه برخوردار است. انتخاب مناسب ترین مدل رفتاری برای استفاده در تحلیل های عددی از میان مدل های رفتاری متفاوت موجود برای توصیف رفتار مکانیکی خاک، مرحله ای اساسی در تحلیل های عددی بشمار می رود، که این مسیله موضوع اصلی این مقاله راتشکیل می دهد. در این مقاله مدل سازی عددی جابجایی های ناشی از حفر تونل امیرکبیر در بخش T4 و با استفاده از روش عددی تفاضل محدود انجام شده است. مدل سازی عددی مطابق با شرایط واقعی اجرایی تونل و برای مدل های رفتاری متفاوت شامل مدل موهر کولمب، مدل کرنش سخت شونده استاندارد، و مدل سخت شونده در کرنش های کوچک انجام صورت گرفته است. در ادامه نتایج حاصل از تحلیل عددی با نتایج مانیتورینگ مقایسه شده و بهترین مدل رفتاری برای توصیف جابجایی های ناشی از حفر تونل امیرکبیر پیشنهاد شده است. نتایج تحلیل های عددی با استفاده از مدل های رفتاری متفاوت نشان می دهند، استفاده از مدل های پیشرفته که خواص غیرخطی، قبل از شکست و سختی بالای خاک تحت کرنش های کوجک را در نظر می گیرند، می تواند پیش بینی جابجایی ها را در حد قابل قبولی بهبود بخشد. در نهایت با توجه به نتایج حاصل از مانیتورینگ، منطبق ترین مدل رفتاری برای توصیف رفتار خاک انتخاب شده است

کلیدواژه ها

تونل شهری، زمین سست، مدل های رفتاری، مانیتورینگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.