مشارکت دانشگاه های جامع ایران در شبکه اجتماعی Researchgate

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی محاسبات توزیعی و پردازش داده های بزرگ
  • کد COI اختصاصی: DCBDP01_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 482
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا خلیلی

استادیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران

چکیده

شبکه های اجتماعی بستر مناسبی را برای تعامل پژوهشگران و تبادل اطلاعات و تجربیات بین آنها فراهم می کنند. ریسرچ گیت (Researchgate (RG) یکی از شبکه های اجتماعی دانشگاهی است که بیش از شش میلیون عضو از سراسر جهان دارد. هدف این مقاله، مطالعه وضعیت دانشگاههای جامع ایران در شبکه اجتماعی RG است. جامعه آماری پژوهش 54 دانشگاه جامع وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. در این پژوهش، از روش علم سنجی که یکی از روش های می است، استفاده شد. داده های مورد نیاز از وب سایت RG استخراج گردید. تمامی دانشگاهها بر اساس متغیرهای برگرفته از RG ارزیابی شدند. یافته ها حاکی از آن بود که بیشترین هم نویسندگی با پژوهشگران دانشگاه تهران بود؛ بیشترین دانلود و رویت مقالات دانشگاههای مورد مطالعه، به ترتیب توسط کشورهای آمریکا و چین صورت گرفته بود. یافته های پژوهش نشان داد که رابطه بسیار قوی و منفی با اطمینان 991 بین رتبه دانشگاهها در رتبه بندی پایگاه استنادی جهان اسلام و شش متغیر پژوهش ( نمره / درصد در سطح 10 RG ، ضریب تاثیر، تعداد اعضاء، تعداد انتشارات، تعداد دانلود و تعداد رویت) وجود دارد. یافته ها همچنین رابطه بسیار قوی مثبت با اطمینان 99 درصد 1 بین شش متغیر ذکر شده را بصورت دو به دو نشان داد. با توجه به یافته ها می توان نتیجه گرفت که دانشگاههای در سطح 0/01 شش متغیر ذکر شده را بصورت دو به دو نشان داد. با توجه به یافته ها می توان نتیجه گرفت که دانشگاههای جامع برتر ایران نقش فعالتری در شبکه اجتماعی RG دارند، که حاکی از نقش مهم پژوهشگران این دانشگاهها در کمک به جریان و توسعه اطلاعات علمی در سطح جهانی است

کلیدواژه ها

دانشگاههای جامع ایران ، ریسرچ گیت، شبکه اجتماعی، ضریب همبستگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.