بررسی جلب مشارکت عمومی برای فرآیند تفکیک از مبدا پسماند (مطالعه موردی:منطقه 4 شهر تهران)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME04_779
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 631
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین غیاثی نژاد

استادیار ، دانشگاه علم و صنعت ایران

رضا آذرمنش

دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشگاه علم و صنعت ایران

مهران خاکی وایقان

دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

بحث پسماند مساله ای بسیار اساسی در اداره امور شهری است.قسمت کلیدی این روند موضوع مشارکت مردمی است لذا یافتن میزان این مشارکت میتواند به ارتقا مدیریت این موضوع کمک شایانی کند. در این مقاله بررسی جلب مشارکت عمومی ، برای فرآیند تفکیک از مبدا پسماند در منطقه 4 شهر تهران مورد توجه قرار گرفته شده است، به این منظور ، پرسشنامه هایی تنظیم گردید. تعداد مجموعا 400 پرسشنامه بر اساس نتایج مطالعات دیگر، جمعیت تقریبی جامعه مورد مطالعه و استفاده از روش کوکران بدست آمد. پرسشنامه ها حاوی 24 سوال در 5 بخش که 1- اطلاعات فردی 2- ارزیابی محیط پیرامون 3- ارزیابی سطح آگاهی افراد 4- ارزیابی رفتار افراد و عوامل موثر بر فرایند تفکیک از مبدا 5- ارزیابی مشارکت ، تهیه شد (قابل ذکر است که ارزیابی از افراد بالای 7 سال به عمل آمدکه جواب های داده شده به واقعیت نزدیک و منطقی باشند). نتایج نشان می دهد که میزان سطح بهداشت محیط، آگاهی مردم از فرآیند تفکیک از مبدا در سطح متوسط ، روند فرآیند و قوانین مرتبط با آن در سطح پایینی قرار دارد. همچنین با توجه به موافقت افراد در ایجاد یک سیستم تعرفه ای (نزدیک به 70%) ، میتوان با ایجاد این نوع سیستم ها ، میزان قدرت دهی به افراد در انتخاب را افزایش داد و همچنین انگیزه آنها برای مشارکت در فرآیند تفکیک از مبدا را میتوان افزایش داد، بر این اساس که تولید پسماند مخلوط برای آنها با صرف هزینه/جریمه همراه است و در مقابل تولید پسماند تفکیک شده بدون هزینه و حتی در برگیرنده جایزه برای آنها می باشد

کلیدواژه ها

جلب مشارکت، تفکیک از مبدا، مدیریت پسماند، آگاهی عمومی، پسماند جامد شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.