بررسی پسماندهای بیمارستانی و روشهای مختلف تصفیه و دفع پسماندهای بیمارستانی در کشور

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME04_556
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 762
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم پازوکی

عضو هیات علمی، دانشگاه تهران، دانشکده محیط زیست

محمدعلی یاوری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه تهران، دانشکده محیط زیست

چکیده

از جمله مواد زاید خطرناک می توان به پسماندهای مراکز بهداشتی ودرمانی اشاره کرد. توجه به مدیریت صحیح این پسماندها بدلیل دارا بودن پتانسیل عفونت زایی بسیار حایز اهمیت است. عدم کنترل و بی توجهی نسبت به مدیریت صحیح زباله های بیمارستانی در خصوص نحوه جمع آوری و حمل و نقل و دفع بهداشتی این نوع زباله ، موجب بروز فجایع و شیوع انواع بیماری ها و اپیدمی های منطقه ای و شهری خواهد شد که علاوه بر ایجاد تحدید جدی برای سلامت جامعه و محیط زیست ، باعث اتلاف هزینه های زیادی نیز می شود . شناخت خصوصیات کمی و کیفی مراکز بیمارستانی ، جداسازی جمع آوری و در نهایت تصفیه و دفع مناسب با توجه به نوع مواد زاید تولیدی، راه حل رسیدن به مدیریت کار آمد می باشد. تحقیقات نشان داده است که در کشور ما از کل مواد زاید بیمارستانی حدود 58 درصد دفن ، 65/30 درصد سوزانده و 2/18 درصد تلنبار می شود، این در حالیست که هیچ یک از روش های فوق به دلیل وجود عواقب مخرب زیست محیطی و بهداشتی مورد تایید مجامع علمی، کشوری و بین المللی نمی باشد . بنابر این اجرای روشهای نوین تصفیه مواد زاید بیمارستانی برای برطرف کردن آثار نامطلوب این مواد ضروری است. هدف از این مقاله علاوه بر شناخت کمی و کیفی پسماندهای مراکز بیمارستانی و سهم هر یک از اجرای تولیدی در بیمارستان ، به تصفیه و دفع پسماندهای مختلف مراکز بیمارستانی و انتخاب روش مناسب با توجه به نوع پسماند پرداخته می شود .

کلیدواژه ها

پسماند مراکز بهداشتی ودرمانی، زایدات عفونی، حداقل رساندن زایدات، تصفیه، دفع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.