برررسی اثرات گردشگری بر محیط زیست سکونتگاه های روستایی (مورد مطالعه شهرستان رودبار)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME04_407
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 562
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهمن طهماسی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

سیروس حجت شمامی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

در دنیای کنونی با توجه به تحولات تکنولوژی و تغییرات سبک زندگی و افزایش مسافرت ها، محیط زیست به ویژه محیط زیست نقاط روستایی با تخریب و بحران روبه رو است. بنابراین با توجه به این شرایط حفاظت از محیط زیست، امری مسلم و انکار ناپذیر است. هدف این مقاله بررسی اثرات گردشگری بر ناپایداری محیط زیست سکونتگاه های روستایی شهرستان رودبار است. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش انجام، توصیفی- تحلیلی است. در این تحقیق جامعه آماری، 20 نقطه روستایی شهرستان رودبار با 1913 خانوار جمعیت بوده است. براساس فرمول کوکران اصلاح شده، تعداد نمونه ها 230تعیین شد و پس از سنجش روایی و پایایی( ضریب آلفای 0.758) پرسشنامه در میان خانوارهای روستاهای نمونه توزیع و تکمیل شد. به منظور دستیابی به اطلاعات مورد نیاز جهت سنجش متغیرهای مورد تحقیق، از روش های پیمایشی و اسنادی بهره گرفته شده و برای بررسی و تجزیه و تحلیل اطلاعات و داده ها، از آزمون رگرسیون گام به گام و آزمون آماری خی دو(x2) در نرم افزارهای Excelو Spss استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد که با اطمینان 95 درصد گردشگری موجب تخریب و ناپایداری محیط زیست سکونتگاه های روستایی شده است، همچنین گردشگری در سکونتگاه های روستایی تغییر کاربری اراضی، آلودگی منابع آب، از بین رفتن زیستگاه های حیوانات و گیاهان، تخریب اکوسیستم ها، آلودگی خاک، نابودی مراتع و تخریب جنگل را موجب گردیده است. نهایت، با توجه به نتیجه پژوهش پیشنهادات کاربردی ارایه شده است.

کلیدواژه ها

گردشگری، محیط زیست، گردشگری روستایی، سکونتگاه های روستایی، شهرستان رودبار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.