بررسی پیل های سوختی میکروبی و لزوم استفاده از پیل های فاقد غشا در تصفیه پساب صنایع فولادی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME04_303
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 661
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا عسگری

کارشناس محیط زیست شرکت فولاد مبارکه اصفهان

سیدمجید آیت

گروه مهندسی شیمی، پردیس دانشگاه صنعتی اصفهان

فرزاد خسرویان

کارشناس ارشد محیط زیست شرکت فولاد مبارکه اصفهان

چکیده

سالیانه میلیونها تن COD و BOD در صنایع مختلف تحت عنوان پساب تولید می شوند و با صرف هزینه و انرژی بالایی تصفیه شده و مقادیر عظیمی از آنها به عنوان آلاینده در محیط رها می شوند، که می توانند بخوبی نقش سوبسترا را برای پیل های میکروبی سوختی ایفا کنند. تکنولوژی پیل سوختی میکروبی نوین ترین روش برای تولید الکتریسیته از زیست توده با استفاده از باکتری ها است. پیل سوختی جزء سیستم های تولید انرژی پاک ، بدون سرو صدا و ارزان بوده و کاربرد های آن در صنعت رو به گسترش می باشد در این مقاله، به طور خلاصه ابتدا به آشنایی با فناوری پیل سوختی و دسته بندی پیل های شیمیایی پرداخته شده و سپس به تاریخچه استفاده و کاربرد پیل های سوختی میکروبی در تصفیه پساب اشاره شده است. مهمترین مکانیزم های رایج تولید جریان الکتریسیته در این پیلها بررسی شده و به صورت کلی میکروارگانیسمهای مهمی که در این زمینه مورد استفاده می باشند معرفی شده اند و با یکدیگر مقایسه گردیده اند. در بخش دوم این مقاله به مسایلی پرداخته شده است که باعث شده استفاده از پیل های میکروبی سوختی در زمینه تصفیه پساب چندان نقش مهمی را برعهده نداشته باشند. این مسایل و معایب خود زمینه ساز بقیه مقاله شده است که به بررسی یکی از مهمترین مشکلات پیش رو پرداخته است و اینکه چه استراتژیهایی برای حذف غشاهای گرانقیمت در پیل های سوخت میکروبی می توان در پی گرفت. در نهایت این روش ها با یکدیگر مقایسه شده و از لحاظ کاربردی مورد مطالعه قرارگرفته است.

کلیدواژه ها

پیل سوختی میکروبی، پیل های فاقد غشا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.