نقش ریشه درختان جنگلکاری شده در پایدارسازی و حفاظت خاک
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME04_246
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1991
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی جنگل، دانشگاه تهران
دانشیار گروه مهندسی جنگلداری و اقتصاد جنگل، دانشگاه تهران
استاد گروه مهندسی احیا مناطق خشک و کوهستانی، دانشگاه تهران
استاد گروه مهندسی جنگلداری و اقتصاد جنگل، دانشگاه تهران
چکیده
گسترش جوامع بشری و توسعه زیر ساخت های مورد نیاز همواره با کاهش سطح پوشش گیاهی همراه بوده که باعث ایجاد تغییراتی در سیمای سرزمین شده است. همچنین در نتیجه این امر، احتمال وقوع فرسایش و انواع ناپایداری های خاک افزایش می-یابد. تحقیقات نشان داده که استفاده از پوشش گیاهی به عنوان پایدارساز می تواند موجب افزایش مقاومت خاک و در نتیجه کنترل فرسایش و ناپایداری خاک گردد که امروزه از این روش به عنوان زیست مهندسی یاد می شود. استفاده کارآمد و موثر از روش زیست مهندسی خود نیازمند آگاهی از خصوصیات ریشه گونه های مختلف گیاهی و قابلیت های هر یک در بهبود پایداری خاک می-باشد. هدف از این مطالعه، بررسی خصوصیات زیست فنی ریشه گونه درختی پیسه آ جنگلکاری شده و تعیین قابلیت های آن در حفاظت و پایداری خاک می باشد. به این منظور، خصوصیات سیستم ریشه این گونه با استفاده از روش حفر پروفیل مورد بررسی و نمونه ریشه های لازم جمع آوری شده، سپس با استفاده از دستگاه اینسترون استاندارد مقاومت کششی آنها تعیین گردید. نتایج نشان داد که حضور ریشه در خاک باعث افزایش چسبندگی ذرات خاک شده و پایداری خاک را نسبت به زمانی که خاک بدون ریشه است، افزایش می دهد. این تحقیق با فراهم نمودن اطلاعات لازم در رابطه با نقش ریشه درختان جنگلکاری شده در حفاظت و پایداری خاک، می تواند کمک موثری به انتخاب گونه و استفاده کارآمد از روش زیست مهندسی در پایدارسازی و کنترل فرسایش خاک گردد.کلیدواژه ها
پایدارسازی خاک، زیست مهندسی، ریشه درختان، جنگلکاریمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.