شبیه سازی و تحلیل اثر زاویه فرود و شکل اهداف در تصاویر SAR

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه اطلاعات جغرافیایی ( سپهر)، دوره: 25، شماره: 98
  • کد COI اختصاصی: JR_SEPEHR-25-98_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 619
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی بهزاد فلاح پور

دانشجوی دکتری رشته برق - مخابرات، دانشگاه صنعتی مالک اشتر- نویسنده مسیول

حمید دهقانی

استادیار، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

علی جباررشیدی

دانشیار مجتمع دانشگاهی برق و الکترونیک دانشگاه صنعتی مالک اشتر

عباس شیخی

استاد دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه شیراز

چکیده

عوامل تاثیرگذار در تصاویر SAR را می توان به پنج دسته کلی رادار، سکوی حامل رادار، کانال، ناحیه تصویربرداری و بخش پردازش داده های خام تقسیم نمود. در هر کدام از این عوامل، پارامترهای متنوع فیزیکی، ساختاری، سخت افزاری و نرم افزاری تاثیرگذار بوده، به گونه ای که می توان نقش هر کدام را در تصویر تشکیل شده نهایی مشاهده کرد. مدلسازی، تحلیل و در مجموع شناخت اثر هرکدام از این پارامترها، درک بهتری از نحوه عملکرد سامانه اهی تصویربرداری SAR ایجاد می کند و از این منظر، نه تنها گام مهمی در جهت طراحی و ساخت این نوع سامانهها خواهد بود، بلکه امکان تفسیر و تحلیل این نوع تصاویر را نیز فراهم می آورد. برای این منظور در مقاله حاضر اثر زاویه فرود و شکل اهداف که جزء پارامترهای رادار و ناحیه تصویربرداری می باشند، در تصاویر SAR شبیه سازی می گردد. اشکال به کار گرفته شده در این شبیه سازی استوانه، مخروط و مکعب هستند که در دنیای واقعی بیانگر ساختمان ها، سوله ها، تنه های درخت و ... می باشند، لذا از فراوانی زیادی در تصاویر SAR برخوردارند. همچنین برای جامع تر بودن نتایج، زوایای فرود مختلف 30، 40، 45، 50 و 60 درجه برای شبیه سازی انتخاب شده اند. با این شبیه سازی و تحلیل نتایج حاصل از آن، الگوی رفتاری اشکال هندسی فوق در زوایای فرود مختلف از منظر سامانه های تصویربرداری SAR استخراج می شود و بدین ترتیب گام مهمی در جهت شناسایی و تشخیص اشکال مختلف که یکی از موضوعات بسیار مهم در تفسیر تصاویر SAR محسوب می گردد برداشته خواهد شد.

کلیدواژه ها

؛SAR، سنجش از دور، فضای سیگنالی، فضای تصویری، الگو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.