نقش خلوت در معماری مجتمع مسکونی( نمونه موردی: فرانسوی سازان شیراز)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه بین المللی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ICAUC01_489
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 356
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا دانش پور

عضو هیات علمی گروه معماری، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت

الهام ناصرزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه معماری، واحد علوم و تحقیقات فارس، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت

سیدسجاد احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه معماری، واحد علوم و تحقیقات فارس، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت

کیمیا نامداری

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه معماری، واحد علوم و تحقیقات فارس، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت

چکیده

مسکن به معنای جایی که آرامش در آن جریان دارد نیازمند نوعی خلوت است. وجود خلوت در محیط زندگی می تواند به ایجاد زمینه ای مناسب در ابعاد فردی و اجتماعی بشمار رود. به همین دلیل این موضوع در بسیاری از مطالعات عزیزان 1٬890 مورد بررسی و پژوهش قرار گرفته است. امروز با تغییر نوع و سطح زندگی افراد محیط هایی مانند مجتمع مسکونی شاهد حماسه ها و تنش های بیشتر بین افراد هستیم که ناشی رعایت نشدن فضای شخصی فرد و عدم مدیریت و کنترل بر روابط و ارتباطات خود با دیگران است و همین اساس پرداختن به مفهوم خلوت ضروری تر به نظر می رسد. در این مطالعه پاسخ دهندگان در مورد نقش خلوت در واحد مسکونی آن ها مورد ارزیابی قرار گرفته اند. 130 نفر از ساکنان مجتمع مسکونی فرانسوی سازان در شیراز در این نظرسنجی شرکت داده شدند. نتایج نشان می دهد که جایگزینی پنجره ها مهم عامل ایجاد حس خلوت در فضای پذیرایی را برای ساکنان تلقی می شد. برای سرویس های بهداشتی و حمام ها عاملی چون جنس دیوارها مهم ترین مقوله مطرح گردید و عایق کاری ها مناسب را برای سازندگان و مجریان طرح ها می توان توصیه کرد.

کلیدواژه ها

خلوت، مجتمع مسکونی، معماری، فرد ، معاشرت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.