بررسی عوامل محیطی موثر بر پرورش خلاقیت کودکان با نگاهی به نظریه های خلاقیت
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه بین المللی عمران، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: ICAUC01_198
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1029
نویسندگان
ستادیار دانشکده معماری دانشگاه شیراز
استادیار دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه شیراز
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه شیراز
چکیده
اهمیت پرورش خلاقیت بر کسی پوشیده نیست. بی شک خلاقیت را می توان به عنوان یکی از پدیده های پیچیده روان شناختی بشر به شمار، پدیده ای که به اعتقاد برخی از متخصصان سرنوشت بشر را رقم خواهد زد. به بیان دیگر، پیشرفت بشر نیازمند خلاقیت بزرگ سالان است و احتمال ایجاد فعالیت های خلاق در افرادی بیشتر است که در کوچکی تفکر خلاق آنان پرورش یافته باشد. این اهمیت زمانی آشکارتر می شود که بدانیم انعطاف پذیری وسیع ذهنی کودکان پیش از آمدن به دبستان، مصداق بارزی از سرمایه های درونی آن ها را به منصه ظهور می رساند. اما همین کودکان و از گذشت چند سال تمامی شور و نشاط و خلاقیت پیشین خود را به کناری نهاده و در نهایت انتقال راه هم نوایی با جامعه را پیش می گیرند. خلاقیت در افراد با ترکیبی از فاکتورهای شناختی، انگیزشی و محیطی ممکن می شود. در این مقاله سعی شده تا فاکتورهای محیطی اثرگذار بر خلاقیت کودکان بحث و بررسی شود. منظور از محیط، هر محیطی است که کودک در آن قرار می گیرد از آن تاثیر می پذیرد که می تواند شامل محیط فیزیکی، خانوادگی، یادگیری و اجتماعی باشد. که در این پژوهش مذکور از فاکتورهای محیطی، فاکتورهای محیط فیزیکی است. فاکتورهای محیط فیزیکی می توانند به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر خلاقیت کودکان اثر بگذارد. این فاکتورها شامل فرم و هندسه، تناسبات اجزاء، مقیاس، نوع سازماندهی فضا، رنگ، نور، تزیینات و مبلمان، فضای باز مسایل فاکتورهایی است که در محیط فیزیکی قرار دارند که با لحاظ کردن معیارهایی در طراحی این اهداف محیط فیزیکی می توان موجبات پرورش و رشد خلاقیت در کودکان را فراهم آورد.کلیدواژه ها
عناصر محیط فیزیکی، پرورش خلاقیت، کودکان، نظریه های خلاقیتمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.