ارزیابی سریع آسیب پذیری ساختمانها در برابر زلزله

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی مقاوم سازی لرزه ای
  • کد COI اختصاصی: ICSR01_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2252
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد حجازی

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه

چکیده

مقاوم سازی و بهسازی لرزهای ساختمانها و شریانهای حیاتی مطابق روشهای معمول بر اساس دستورالعمل بهسازی لرزهای نیازمند انجام مطالعات جامع و نیز آزمایشات متعدد می باشد که این امر مستلزم صرف هزینه و زمان بسیار طولانی است . لیکن جهت انجام مطالعات مقاوم سازی و بهسازی لرزه ای از دید کلان نیاز به ارزیابی سریع ساختمانها جهت تعیین اولویت و تقدم انجام مطالعات آسیب پذیری ساختمانها می باشد . استفاده از روشی برای برآورد آسیب پذیری تقریبی و سریع سازه با صرف هزینه اندک کمک خواهد نمود تا بتوان بسرعت ساختمانها را اولویت بندی نموده و همچنین ساختمانهایی که فاقد هر گونه سیستم مقاوم جانبی می باشد را سریعاً شناسایی و در مورد نیاز سازه جهت انجام مطالعات کامل بهسازی و روش آن بهتر تصمیم گیری نمود . لذا در این تحقیق سعی شده با شناسایی و بررسی تمام موارد ، پارامترها ، معایب و نقایص موثر در مقاومت سازه در برابر نیروهای جانبی وارده به سازه ها همانند زلزله و نیز درجه بندی تاثیر و اهمیت آنها بر آسیب پذیری سازه بتوان میزان آسیب پذیری سازه را بطور تقریبی و سریع برآورد نموده و با توجه به تأثیر عوامل مختلف بصورت یک مقدار کمی بیان نمود تا بتوان براساس میزان و درجه اهمیت و احتمال خرابی آنها نسبت به اولویت بندی برای انجام مطالعات بهسازی لرزه ای اقدام نمود. و با انجام مطالعات اندک در زمان کوتاه و با صرف هزینه بسیار کم با رفع سریع نقایص شناخته شده در ساختمان ، پایداری آن را در مقابل خطرات احتمالی تا زمان انجام مطالعات کامل بهسازی موقتاً تا حدود زیادی تامین نمود .

کلیدواژه ها

بهسازی لرزه ای ، مقاوم سازی ، ارزیابی سریع آسیب پذیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.