بررسی رابطه میان ساختار سازمانی و توانمند سازی روانشناختی کارکنان (مطالعه موردی: کارکنان معاونت مالی و اداری شهرداری مشهد)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش بین المللی مدیریت نوین در افق 1404
  • کد COI اختصاصی: ICMMV01_400
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 666
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام ناطق

نویسنده مسوول: دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی دانشگاه آزاد مشهد

هادی مکی زاده

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی

محمد اختری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه پیام نور واحد تهران غرب

مهدی باغبان

دانشجوی دکتری مدیریت منابع انسانی دانشگاه آزاد سمنان

چکیده

پژوهش حاضر به بررسی رابطه بین ساختار سازمانی و توانمندسازی روانشناختی کارکنان در معاونت مالی و اداری شهرداری مشهد پرداخته است. برای جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه استاندارد ساختار سازمانی استیفن رابینز و پرسشنامه توانمند سازی اسپریتزر استفاده شده است. هدف از این پژوهش شناخت وضعیت موجود ساختار سازمانی و تاثیر آن بر توانمند سازی کارکنان می باشد. بدین منظور سه فرضیه آورده شده که متغییر مستقل فرضیه ها را سه بعد ساختار سازمانی یعنی، پیچیدگی، رسمیت و تمرکز و متغیر وابسته را توانمندسازی تشکیل می دهند. این پژوهش از لحاظ اهداف پژوهشی، کاربردی و با شیوه توصیفی- همبستگی انجام شده است. جامعه آماری این تحقیق شامل کل افراد شاغل در کارکنان شهرداری مشهد می باشد که تعداد آنها376 می باشد و با استفاده از فرمول کوکران تعداد 191 به عنوان نمونه آماری انتخاب شد. برای بررسی توزیع داده ها از آزمون کلموگروف اسمیرنوف استفاده شد که نتایج این آزمون با سطح معناداری بیشتر از 0/05 حاکی از وجود توزیع نرمال بین داده ها می باشد. همچنین با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون، رابطه بین ساختار سازمانی و توانمندسازی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج پژوهش حاکی از این است که با اطمینان 95% بین ساختار سازمانی و توانمندسازی رابطه معناداری وجود دارد و نیز میان تمامی مولفه های ساختار سازمانی(رسمیت، پیچیدگی و تمرکز) با توانمندسازی رابطه معناداری یافت شد. شایان ذکر است که ضریب همبستگی میان مولفه های (پیچیدگی و رسمیت و تمرکز) با متغیر توانمند سازی منفی می باشد که حاکی از ارتباط معکوس میان این سه متغیر با توانمند سازی کارکنان می باشد.

کلیدواژه ها

ساختار سازمانی، توانمند سازی روانشناختی، شهرداری مشهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.