بررسی متغیرهای مستقل تاثیر گذار بر زمان پیوند به منظور جداسازی ترکیبات دی سولفاید از محلول کاستیک در واحدهای مراکس
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی شیمی،پتروشیمی و نانو ایران
- کد COI اختصاصی: TCPCO04_205
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 485
نویسندگان
کارشناس ارشد فرآیند، شرکت پتروشیمی خارگ و دانشجوی دکتری مهندسی شیمی دانشگاه سمنان
دانشیار و عضو هیات علمی دانشگاه سمنان
استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه تهران
چکیده
فرآیند تفکیک و جداسازی در بسیاری از صنایع نفت و گاز و همچنین فرآیندهای محیطی انجام می پذیرد.تفکیک و جداسازی دو فاز مایعامتزاج ناپذیر با در نظر گرفتن دو فاز پیوسته و پراکنده مورد بررسی واقع می شود. در این مطالعه نظر به جداسازی ترکیبات دی سولفاید ازسود سوزآور در جداکننده های ثقلی ، با به کارگیری دوربین دیجیتال با سرعت فریم بالا و از طریق هدایت قطرات فاز پراکنده دی سولفاید درداخل فاز پیوسته سود سوزآور ، مسیله پیوند قطره و سطح تماس مورد بررسی قرار گرفته شده است. با مد نظر قراردادن روش های طرحآزمایش و در نظر گرفتن متغیرهای مستقل دخیل در این بررسی زمان پیوند قطره و سطح تماس با توجه به تعداد فریم های دوربین مذکوراندازه گیری شده و محاسبه گردید. عوامل و فاکتورهای موثر در این بررسی شامل قطر قطره ، دمای عملیاتی ، غلظت فاز پیوسته و فاصلهرهایش قطره فاز پراکنده در داخل فاز پیوسته بوده و با در نظر گرفتن تغییر دمای عملیاتی ویسکوزیته فاز پراکنده به فاز پیوسته ،تغییردانسیته دو فاز و کشش سطحی بین دو فاز ، در حد امکان با انجام آزمایش بدست آمد و در مواردی که امکان انجام آزمایش میسر نبود موارداز مراجع استخراج گردید. با انجام این آزمایشات و اندازه گیری زمان پیوند قطره با فاز مادر در سطح بین تماس و با برازش منحنی زمان پیوندبر حسب متغیرهای مستقل فوق الذکر معادله مطلوب غیر خطی و حصول مربع باقیمانده مناسب حاصل گردید.کلیدواژه ها
زمان پیوند،فاز های مایع امتزاج ناپذیر، متغیرهای مستقل ، کشش بین سطحیمقالات مرتبط جدید
- نقش قراردادهای هوشمند و حقوقی در بهینه سازی فرآیندهای خرید، نصب و نگهداری سیستم های فیلتراسیون در صنایع پتروشیمی
- نقش فیلترهای غشایی در صنایع نفت و گاز: اصول بازرسی و ارزیابی عملکرد سیستم های فیلتراسیون
- شبیه سازی سیالات الکتروفیلتر و داکتینگ
- سنتز و ساخت غشاهای پلی سولفون و پلی اتر سولفون با خواص و آبدوستی کنترل شده برای کاربرد در فناوری های جداسازی غشایی
- تولید عایق نسوز از پسماند تصفیه آب پالایشگاه گاز: تحولی در مدیریت پسماند و توسعه صنعتی پایدار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.