بررسی رابطه نوسان اطلس شمالی نآاو با پارامترهای حدی دما و بارش کمتر از 5 میلیمتر بین سال های 2000 تا 2010 در ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم جغرافیایی
  • کد COI اختصاصی: GSCONFKH03_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 540
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسما یگانه

دانشگاه پیام نور آران و بیدگل اصفهان

اکبر شایمی

دانشگاه پیام نور آران و بیدگل اصفهان

چکیده

شناسایی رفتار اقلیم یکی از نیازهای اساسی انسان امروز جهت برنامه ریزی برای مواجه با انواع شرایط حدی اب و هوایی در آینده می باشد . به ویژه در مناطقی که نوسانات و افت و خیز های دوره ای و فصلیشرایط حیات را برای انسان تا مرز تهدید و خطر قرار می دهد . ایران از جمله مناطقی است که نیاز شناسایی عوامل کنترل آب و هوایی را به علت شرایط خاص اقلیمی ) خشک و نیمه خشک ( برای رویاروییبا شرایط حدی دما و بارش را بیشتر می کند . از جمله عوامل موثر در شرایط اب و هوایی عامل پیوند از دور است . نآاو یا نوسان اطلس شمالی ازمهمترین عوامل سنجش از دور در نیم کره شمالی می باشد. هدف از این پژوهش بررسی رابطه نوسان اطلس شمالی ) نآاو( با پارامتر های حدی دما و بارش کمتر از 5 میلیمتر در ایران بین سالهای 2000 تا 2010 می باشد . روش کلی مبتنی بر آمار تحلیلی ضریب همبستگی پیرسون است . نتایج این مطالعه نشان داد که بین پارامترهای حدی دما و بارش کمتر از 5 میلیمتر در ایران رابطه معنی داری وجود ندارد.

کلیدواژه ها

نوسان اطلس شمالی نآاو ، دمای کمینه، دمای بیشینه ، بارش کمتر از 5 میلیمتر ، همبستگی پیرسون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.