ارزیابی اثرات شیوههای بازسازی بعد از سانحه زلزله بر سرزندگی روستایی مطالعه موردی: دهستان دستجرده
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم جغرافیایی
- کد COI اختصاصی: GSCONFKH03_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 623
نویسندگان
دانشگاه زنجان
دانشگاه زنجان
چکیده
بررسی مطالعات صورت گرفته در رابطه با مدیریت سانحه زلزله وبحرانهای ناشی از آن بیانگر اهمیت فعالیتهای پس از وقوع سانحه بویژه بازسازی مناطق آسیب دیده و نقش به سزای آن در احیا وبازیابی این جوامع است. بازسازی مناطق آسیبدیده به عنوان پاسخبه نیازهای پس از سانحه مطرح است که با اقداماتی از قبیل فعالیت- های نوسازی و بازسازی مساکن و تاسیسات آسیبدیده سعی درکاهش پیامدهای ناشی از بروز سوانح دارد. پس از وقوع سوانح،برنامههای بازسازی اغلب با دو رویکرد درجاسازی و جابجایی انجام میشوند. هدف این تحقیق بررسی تاثیر شیوههای بازسازی سکونتگاههای روستایی بر سرزندگی روستایی است. نوع تحقیق دراین بررسی کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی، تحلیلی میباشد. جامعه آماری تحقیق خانوارهای روستاهای دهستان دستجرده )شهرستان طارم( میباشد. بنابر سرشماری مرکز آمار ایران جمعیتاین دهستان در سال 1390 برابر 7039 و دارای 2083 خانوار بوده است. با استفاده از فرمول اصلاح شده کوکران تعداد نمونه لازم جهتتکمیل پرسشنامه 286 خانوار بدست آمد. روش گرداوری اطلاعات به صورت کتابخانهای و میدانی )پرسشنامه(و جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی و استنباطی )آزمون تی تک نمونهای(استفاده شده است. یافتههای بدست آمده از این آزمون نشان می- دهد، سرزندگی خانوارهای روستایی مورد مطالعه در وضعیت قابل قبولی قرار دارد.کلیدواژه ها
مدیریت سانحه، بازسازی، سرزندگیمقالات مرتبط جدید
- جایگاه محیط زیست از منظر قرآن و آموزه های دینی
- راهبردهای موثر در تحقق مدیریت مطلوب شهری با رویکرد توسعه گردشگری در پرتو محیطزیست پایدار
- مطالعه نقش گردشگری در توسعه پایدار و شکوفایی اقتصادی نمونه موردی شهرستان الیگودرز
- بررسی عوامل موثر بر نگرش شهروندان نسبت گردشگری (مطالعه موردی شهر دورود)
- پهنه بندی خطر سیل در محدوده بخش مرکزی دلگان با استفاده از روش AHP و GIS
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.