مشخص کردن مسیر گسل در محدوده شهر سیرجان با استفاده از جریان آبهای زیر زمینی

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی مقاوم سازی لرزه ای
  • کد COI اختصاصی: ICSR01_145
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1830
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن محمدی زاده

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان

چکیده

آمار موجود نشان از وقوع مکرر یک زلزله بزرگ در خلال هر ده سال در کشور می باشد .آنچه مهم است درس آموزی از وقوع زلزل ه ها و اتخاذ تدابیر مؤثر و مناسب جهت کاهش تلفات ناشی از زلزله های آینده می باشد. یکی از مهمترین عوامل خرابی سازه در حین زل زله قرار داشتن در مسیر گسل یا نزدیک بودن به کانون زلزله می باشد و هر چه فاصله سازه ها از مرکز زلزله و گسل دورتر باشد میزان خسارت وارده تلفات جانی و مالی کمتر می گردد. بنابراین پیدا کردن جای گسلها یکی از مسائل مهم زلزله شناسی می باشد. 60 کیلومتر مربع با استفاده × در این تحقیق مسیر گسل در محدوده شهر سیرجان در منطقه ای به وسعت 80 از مشخص کردن سطح آب چاههای این محدوده مورد بررسی قرار گرفته است . جهت بررسی از اطلاعات 78 پی زومتر سطح آب چاه های محدوده شهر استفاده شده که توسط نرم افزار Auto Cad land development منحنی های میزان برای منطقه ترسیم شده است که پس از بررسی موفق به کشف یک گسل در مجاورت گسل های فعالی که توسط پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله مشخص شده است، شدیم [نقشه شماره 1]. مسیر گسل در نقشه مشخص شده و جاده سیرجا ن شهربابک را در کیلومتر 25 قطع می کند و با استفاده از مختصات جغرافیایی می توان گسل را ، حتی روی زمین پیاده نمود تا از ساخت و ساز در مجاورت آن پرهیز گردد.

کلیدواژه ها

گسل، کانون زلزله، منحنی های میزان، سطح آب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.