مقایسه اثر غلظت های مختلف بنزیل آدنین و ایندول استیک اسید بر میزان پرآوری گیاه ژربرا در رقم سیریلو

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGROCONGRESS03_545
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 400
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی میری

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی گرایش فیزیولوژی گیاهان زینتی، دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان، زنجان، ایران.

سیدنجم الدین مرتضوی

استادیار علوم باغبانی، دکترای گیاهان زینتی، دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

میترا اعلایی

استادیار علوم باغبانی، دکترای گیاهان زینتی، دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

جعفر محمدی

مشاور، استادیار علوم باغبانی، دکترای کشت بافت گیاهی، دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

چکیده

به دلیل اهمیت گیاه ژربرا در صنعت گلکاری کشور و در صنعت آرایشی و بهداشتی و همچنین نیاز روز افزون به ازدیاد ارقام و خصوصیات جدید وارداتی؛ در این تحقیق ریزازدیادی و میزان پرآوری آن با استفاده از دو ماده تنظیم کننده رشد (بنزیل آدنین و ایندول استیک اسید) در شرایط درون شیشه ای به کارگرفته شد. بنابراین در سال 1395 در آزمایشگاه کشت بافت گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان، پژوهشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار و سه تکرار به اجرا گذاشته شد؛ که تیمارها شامل محیط کشت { (MS)، MS حاوی BA1 (میلی گرم در لیتر)، BA5 (میلی گرم در لیتر)، IAA 1/0 (میلی گرم در لیتر)، IAA1/0+ BA1 (میلی گرم در لیتر) و BA 5( میلی گرم در لیتر) بود. در این پژوهش برای BA بیشترین تعداد جوانه (پرآوری) و تعداد برگ به ترتیب با میانگین (4 و 67/47 عدد در هر ریزنمونه ) در تیمار 5 میلی گرم در لیتر مشاهده شد و کمترین آن مربوط به تیمار شاهد بود. و برای IAA بیشترین تعداد جوانه و تعداد برگ به ترتیب با میانگین (33/3 و 31 عدد در هر ریزنمونه) به دست آمد که کمترین آن در تیمار شاهد مشاهده شد. لذا از مقایسه بین BA و IAA برای حداکثر ریزازدیادی و میزان پرآوری؛ تیمار 5 میلی گرم در لیتر BA توصیه می شود.

کلیدواژه ها

ایندول استیک اسید، بنزیل آدنین، پرآوری، کشت بافت، ریز نمونه و ژربرا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.