شناسایی جدایه های جنس لاکتوباسیلوس از پنیر سنتی متال و ارزیابی فعالیت ضد میکروبی آنها

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGROCONGRESS03_483
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 555
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه عزیزی

دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

محمدباقر حبیبی نجفی

استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

محمدرضا عدالتیان

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

لاکتوباسیلوس ها بعنوان بزرگترین گروه باکتری های اسید لاکتیک علاوه بر اسید لاکتیک، چندین متابولیت ضد میکروبی مانند باکتریوسین ها را تولید می کنند که باعث ممانعت از رشد میکروارگانیسم های بیماری زا در مواد غذایی می شوند. هدف از این پژوهش، جداسازی و شناسایی سویه های جنس لاکتوباسیلوس ازفلور میکروبی شش نمونه پنیر سنتی متال با استفاده از روش مولکولی تکثیر توالی ژن 16s rRNAو نیز ارزیابی فعالیت ضد میکروبی جدایه هابا استفاده از روش Lawn on the Spot است.از مجموع 180ایزوله بدست آمده از پنیر متال، 19 ایزوله لاکتوباسیلوس شناسایی شدکه لاکتوباسیلوس برویس، لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس کازیی و لاکتوباسیلوس بوچنری به ترتیب 13 ، 4 ، 1 و1جدایه را ازمجموع جدایه های شناسایی شده به خود اختصاص دادند. مطابق با نتایج، ایزوله های لاکتوباسیلوس پلانتارومM67،M70 و لاکتوباسیلوس برویسM97 بالاترین طیف فعالیت ضد میکروبی را در میان سویه های دیگر نشان دادند.با توجه به اینکه جدایه های باکتری های اسیدلاکتیک از منابع بومی بدست آمده اند و متابولیت های تولیدی آن ها از رشد باکتری های شاخص بیماری زا جلوگیری کردند، درنتیجه، استفاده بیشتر از آن ها به عنوان آغازگر، آغازگر الحاقی یا عوامل ضد میکروبی طبیعی در تولید فراورده های صنعتی تخمیری و همچنین در فرمولاسیون فراورده های غیر تخمیری توصیه می شود.

کلیدواژه ها

باکتریوسین، پنیر متال، ضد میکروبی ، لاکتوباسیلوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.