مطالعه اثر علف کشهای مختلف بر عملکرد ذرت دانه ای در منطقه مغان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGROCONGRESS03_150
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 522
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهروز رنجبرگیکلو

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پارس آبادمغان، گروه کشاورزی، واحد پارس آبادمغان، ایران

شهرام مهری

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پارس آبادمغان، گروه کشاورزی، واحد پارس آبادمغان، ایران

چکیده

آزمایشی برای بررسی اثر علف کشها بر روی عملکرد و اجزای عملکرد ذرت دانه ای در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 8 تیمار و چهار تکرار در مرزعه مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی مغان در سال 1394 اجرا گردید. پس از اعمال تیمارها علف کش های مایستر او دی، کلیو، لوماکس مایسترپاور و برومایسید توانستند بیوماس تاج ریزی را 100 درصد کاهش دهند و علفکشهای لوماکس، کروز، مایستر پاور، مایستر پاور، کلیو و مایستر اودی در کاهش بیوماس علف هرز سلمه تره موثر بودند. با بررسی نتایج درصد کاهش وزن خشک سوروف نسبت به شاهد می توان گفت، همه تیمارها به جز لوماکس توانستند وزن خشک سوروف را 100 درصد کاهش دهند. مقایسه میانگین عملکرد ذرت نشان می دهد که تیمارهای برومایسید، مایستر اودی و اولتیما به ترتیب با 43/8، 39/8 و 34/8 تن در هکتار بیشترین عملکرد را داشته اما تیمار کلیو پایین ترین عملکرد (45/6 تن در هکتار) را داشته است. بیشترین ارتفاع در تیمار برومایسید+کروز (75/234 سانتی متر) بوده و کمترین آن در تیمار کلیو (173 سانتی متر) بود. بیشترین شاخص سطح برگ در تیمار برمایسید(42/4) بوده و کمترین آن در تیمار کلیو (35/2) بود. تجزیه واریانس صفت تعداد دانه در ردیف نشان می دهد بیشترین تعداد دانه در ردیف در تیمار برمایسید (25/37) بوده و کمترین آن در تیمار کلیو (50/24) بود. همچنین بیشترین تعداد ردیف دانه در بلال در تیمار برومایسید ومایستر اودی به ترتیب 75/15 و 50/15 ردیف و کمترین آن در تیمار مایستر پاور و کلیو به ترتیب 50/13 و 25/13 ردیف بود .

کلیدواژه ها

علف کش، علف هرز، ذرت دانه ای و دشت مغان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.