شناسایی و طبقه بندی پسماندهای ویژه واحد پلی اتیلن سنگین مجتمع پتروشیمی مارون براساس روش کنوانسیون بازل

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: SDUMEW01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 617
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا معاوی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

فروزان فرخیان

استادیار گروه مدیریت محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

چکیده

تولید ضایعات، از مشخصات ویژه هر واحد صنعتی است که واحد مورد مطالعه نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد . لذا باتوجه به اهمیت مدیریت پسماند اولین گام شناسایی و طبقه بندی این مواد میباشد. بر این اساس هدف از این پژوهش،شناسایی و طبقه بندی پسماندها و مواد شیمیایی مصرفی در واحد پلی اتیلن سنگین شرکت پتروشیمی مارون می باشد.روش کار در این پژوهش مشتمل بر مطالعات کتابخانه ای و بازدیدهای میدانی از واحد پلی اتیلن سنگین و در نهایت طبقهبندی پسماندها براساس کنوانسیون بازل بوده است. بررسی ها حاکی از ان است که در این واحد 8 پسماند غیرخطرناک و 6پسماند خطرناک که همگی در فاز جامد ، مایع و نیمه جامد بوده شناسایی گردید. بیشترین پسماند غیر خطرناک متعلق بهپودر HD در شرایط اضطراری با 360 تن و کمترین آن کیسه های کاغذیآغشته به مواد شیمیایی با 2.0 تن در سال ،همچنین بیشترین پسماند خطرناک متعلق به لجن فیلتر پرس با 11 تن و کمترین آن روغن کمپرسور با 2.0 تن در سال بوده است . لذا از 161.222 تن در سال مواد خام مصرفی جهت تولید محصول در واحد پلی اتیلن سنگین 01 تن در سالپسماند خطرناک تولید گردیده است

کلیدواژه ها

مواد زاید خطرناک ، روش BAZEL ، واحد پلی اتیلن سنگین ، پتروشیمی مارون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.