شبیه سازی و بررسی پدیده واتر همرینگ در خروجی پمپ های آتش نشانی پالایشگاه پارسیان و ارایه راه کاری نوین جهت کنترل آن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس سراسری تحقیقات جدید در شیمی، مهندسی شیمی و نفت
  • کد COI اختصاصی: NRCP01_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2254
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید مرتضی بیاره

استادیار گروه مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد

احسان مهدی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملارد

حسن محمدی

دانشجوی دکتری دانشگاه شیراز

علی رسول زاده

دانشجوی دکتری مهندسی شیمی دانشگاه شیراز

چکیده

ضربه قوچ که در برخی از متون فارسی از آن به عنوان ضربه آبی یا چکش آبی زیاد شده است، در خطوط لوله جریان تحت فشار اتفاق می افتد و به وضوح بر قوانین فشار، تغییرات آبی یا سرعت جریان و شرایط مکانی، زمانی حرکت سیال استوار است. در برخی از سامانه های هیدرولیکی تحت فشار، مانند خطوط انتقال آب، نفت یا شبکه های توزیع و لوله های آب بر منتهی به توربین ها، تونل های آبی، سامانه های پمپاژ و جریان های ثقلی، پدیده ضربه قوچ با ایجاد موج های سریع و زودگذر و میرا موجب خطرات گوناگونی می شود، گاهی اوقات قدرت تخریبی این موج های فشار به حدی است که نتایج وخیمی به بار می آورد، ترکیدن خطوط لوله در سامانه های انتقال و شبکه های توزیع، خرابی و شکسته شدن شیرها، دریچه های کنترل و تلمبه ها از نمونه های بارز تاثیر این پدیده می باشد. برطرف کردن خسارات ناشی از ضربه قوچ در پمپ ها و تجهیزات واحد آتش نشانی پالایشگاه گاز پارسیان یکی از دغدغه های عملیاتی پرسنل این شرکت می باشد. بدین منظور در مقاله حاضر پمپ و لوله های توزیع آب آتش نشانی پالایشگاه پارسیان بوسیله نرم افزار Hammer BentleyV8i شبیه سازی شده اند و نمودار های تغییر فشار در اثر خاموش شدن ناگهانی پمپ (قطع برق) نشان داده شده اند. همچنین به منظور جلوگیری از تلفات ناشی از موج فشاری ایجاد شده مخازن ضربه گیر و تغذیه در سیستم قرار داده شده و نتایج نشان می دهند که استفاده از این مخازن در کنترل ضربه قوچ بسیار موثر و مطلوب می باشد.

کلیدواژه ها

واتر همرینگ، شبیه سازی، پمپ آتش نشانی، شبکه توزیع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.