بهینه سازی پارامترهای فرآیند جوشکاری با لیزر برای جوش های فولاد سوپرآستنیتی ضدزنگ با استفاده از روش تاگوچی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین همایش یافته های نوین هوافضا، مکانیک و علوم وابسته
- کد COI اختصاصی: MAARS02_113
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1076
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه زنجان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشگاه زنجان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشگاه زنجان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشگاه زنجان
چکیده
در جوشکاری با لیزر، پارامترهای ورودی نقشی اساسی را درتعیین کیفیت جوش بر عهده دارند. کیفیت جوش بر اساس خواصی همچون هندسه ی جوش، ویژگی های مکانیکی و اعوجاج مشخص می شود؛ به خصوص برای دست یافتن به اتصال مناسب، باید خواص مکانیکی جوش را بیشتر موردتوجه قرار داد.در این مقاله، مشخصات جوش لب به لب فولاد ضدزنگ سوپر آستنیتی AISI 904L شامل عمق نفوذ لیزر ( DP)، پهنای جوش (BW ) و استحکام کششی نهایی ( UTS) موردبررسی قرار گرفته است. به دلیل زیاد بودن تعداد پارامترهای حاکم بر فرایند با لیزر و پیچیدگی اثر آن ها بر استحکام کششی نهایی جوش حاصل، روش های آماری یکی از روش های موثر مطالعه ،فرایند جوشکاری لیزر CO2 با توان 3/5 کیلو وات بر روی ورق های فولادی با ضخامت3میلی متر با روش تاگوچی بهینه سازی شد تا بتوان بیشترین استحکام کششی نهایی جوش را به دست آورد، به این ترتیب که با استفاده از تکنیک طراحی آزمایش ها، ترکیبات مختلف این پارامترها برای انجام آزمایش ها در نظر گرفته شد. پارامترهای بهینه برای رسیدن به حداکثر استحکام کششی نهایی به دست آمد؛ و درنهایت مقایسه ی مدل به دست آمده با نتایج تجربی و نتایج بهینه سازی حاصل از الگوریتم های ژنتیک و شبکه عصبی نشان داد این روش با دقت خوبی استحکام کششی نهایی را پیش بینی می کند.کلیدواژه ها
استحکام کششی نهایی، بهینه سازی، جوشکاری لیزری، روش تاگوچی، ، فولاد ضدزنگ سوپرآستنیتیمقالات مرتبط جدید
- ساخت پوشش آبگریز مبتنی بر نانوذرات سیلیکا مقاوم در برابر خوردگی
- Thermodynamic study of a trigeneration system based on solar energy
- Thermodynamic comparison of different solar organic Rankine cycles
- Energy and exergy analysis of a trigeneration system based on geothermal energy
- Thermodynamic comparison of the geothermal -based power plants
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.