روش کرانه بالایی برای فرآیند اکستروژن مستقیم میله دو فلزه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش یافته های نوین هوافضا، مکانیک و علوم وابسته
  • کد COI اختصاصی: MAARS02_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 380
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

باقر لطفی نسب

دانشجوی کارشناسی ارشددانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول ، گروه ساخت و تولید، ، دزفول، ایران

ایمان گل شکوه

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه ، گروه ساخت و تولید ، ، ایذه، ایران

چکیده

هدف از انجام این پژوهش روش کرانه بالایی برای فرآیند اکستروژن مستقیم میله دو فلزه برای این فرآیندیک میدان سرعت استوانه ای که برای هر شکل قالبی قابل استفاده است، ارایه خواهد شد. ناحیه های تغییر شکل به سه قسمت تقسیم شده و توان داخلی تغییر شکل، توان برشی و توان اصطکاکی در این نواحی بر اساس روش کرانه فوقانی محاسبه شده و در نهایت نیرو و فشار متوسط اکستروژن محاسبه شده است. علاوه بر روش تیوری از روش المان محدود با استفاده از نرم افزار شبیه سازی اجزاء محدود (نرم افزار آباکوس) جهت تحلیل فرآیند استفاده خواهد شد . ابتدا مولفه های نرخ کرنش برای هر ناحیه محاسبه شده است که قاعدتا با توجه به روابط موجود در این پژوهش، بعضی از عبارت ها صفر خواهد شد و محاسبه آنها ضرورتی ندارد.پس از آن توان داخلی برای ناحیه تغییر شکل محاسبه شده است.سپس توان برشی برای مرز ورودی و خروجی و در مرحله بعد، توان اصطکاکی تلف شده حاصل از تماس قالب با بیلت محاسبه شده است. حاصل جمع تمامی توان های بالا، توان کل مورد نیاز برای فرایند اکستروژن را به دست می دهد. و در پایان توان کل با تقسیم توان کل بر سرعت ورودی، نیروی شکل دهی لازم برای فرایند اکستروژن محاسبه شده است را با هم مقایسه می کنیم.نتیجه به دست آمده نشان می دهد که تحلیل کرانه فوقانی و شبیه سازی به روش المان محدود فرآیند اکستروژن میله دو فلزی نتایج قابل قبولی ارایه داده اند.

کلیدواژه ها

اکستروژن، کرنش، توان، کران فوقانی، المان محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.